Za pripremu prvog recepta neće vam biti potrebno puno sastojaka niti vremena. Potrebna vam je jedna glavica zelene salate, 200 grama rukole, 1 krastavac, jedan mladi luk, 200 grama mini rajčice, feta sir, sol i papar.
Za početak glavicu zelene salate raskomadajte na komade otprilike jednake veličine. Krastavcu ogulite koru i narežite na jednake kolutiće, a mini rajčice prepolovite. Zatim operite rukolu i dodajte u posudu sa krastavcima, salatom i mini rajčicom. Luk narežite na komade srednje veličine i dodajte u posudu. Sve zajedno posolite i začinite paprom.
Sve zajedno dobro izmiješajte. Servirajte na tanjur za posluživanje i tek na kraju dodajte feta sir. Po svemu možete iscijediti malo limunovog soka.
Naš drugi recept neće služiti kao prilog uz jelo nego kao glavno jelo. Potrebno će vam biti 1 glavica zelene salate, 1 rajčica, 1 luk, 100 grama tunjevine, vrhnje, sol i maslinovo ulje.
Za početak operite zelenu salatu i nakidajte na komade jednake veličine, rajčicu operite i narežite na ploške ili kockice te luk narežite na kolutiće i zatim te kolutiće prepolovite. U posudu dodajte tunjevinu. Sve zajedno izmiješajte. Zatim dodajte vrhnje te malo maslinovog ulja i sve zajedno opet izmiješajte.
Ove osvježavajuće salate jednostavne su za napraviti i definitivno će vas osvježiti.