Kuharica /

Osnovni recept za najbolji kuglof

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti osnovni recept za kuglof koji možete dodatno začiniti svojim omiljenim sastojcima? Saznajte kako se priprema osnovni recept za kuglof.

4.8.2023.
10:50
Pixabay
VOYO logo

Kuglof je tradicionalni kolač s karakterističnim oblikom koji potječe iz srednje Europe. Ovaj ukusni kolač obično se peče u specijalnom okruglom kalupu s rupom u sredini, što mu daje prepoznatljiv izgled prstena. Kuglof se priprema od jednostavne smjese sastojaka. Sastojci za ovaj osnovni recept za kuglof su:

  • 30 grama svježeg kvasca
  • 20 grama šećera
  • 250 mililitara mlijeka, mlakog
  • 150 grama maslaca, mekog
  • 120 grama šećera
  • 3 jaja, srednja
  • 500 grama višenamjenskog brašna
  • 100 grama grožđica
  • 1 velika žlica ruma
  • 50 grama listića badema
  • šećer u prahu, za posipanje

Kada pripremate ovaj osnovni recept za kuglof najprije grožđice prelijte sokom ili rumom. U mlako mlijeko razmrvite kvasac sa šećerom i miješajte dok se ne otopi. Neka odstoji 5 minuta. U međuvremenu namastite tepsiju i posipajte dno bademima u listićima. Umutite omekšali maslac s preostalim šećerom dok ne postane pjenast, dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. U smjesu dodajte brašno s vodom od kvasca. Sve zajedno izmiksajte u glatko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grožđice pospite s malo brašna i nježno ih umiješajte u tijesto. Stavite tijesto u pripremljenu posudu i ostavite da se diže na toplom mjestu 1-1,5 sat dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite kuglof oko 45 minuta. Ovaj osnovni recept za kuglof već je gotov. Pustite kuglof da se ohladi i obilno pospite šećerom u prahu te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo