Kuharica /

Osnovni recept za najbolji kuglof

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti osnovni recept za kuglof koji možete dodatno začiniti svojim omiljenim sastojcima? Saznajte kako se priprema osnovni recept za kuglof.

4.8.2023.
10:50
Pixabay
VOYO logo

Kuglof je tradicionalni kolač s karakterističnim oblikom koji potječe iz srednje Europe. Ovaj ukusni kolač obično se peče u specijalnom okruglom kalupu s rupom u sredini, što mu daje prepoznatljiv izgled prstena. Kuglof se priprema od jednostavne smjese sastojaka. Sastojci za ovaj osnovni recept za kuglof su:

  • 30 grama svježeg kvasca
  • 20 grama šećera
  • 250 mililitara mlijeka, mlakog
  • 150 grama maslaca, mekog
  • 120 grama šećera
  • 3 jaja, srednja
  • 500 grama višenamjenskog brašna
  • 100 grama grožđica
  • 1 velika žlica ruma
  • 50 grama listića badema
  • šećer u prahu, za posipanje

Kada pripremate ovaj osnovni recept za kuglof najprije grožđice prelijte sokom ili rumom. U mlako mlijeko razmrvite kvasac sa šećerom i miješajte dok se ne otopi. Neka odstoji 5 minuta. U međuvremenu namastite tepsiju i posipajte dno bademima u listićima. Umutite omekšali maslac s preostalim šećerom dok ne postane pjenast, dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. U smjesu dodajte brašno s vodom od kvasca. Sve zajedno izmiksajte u glatko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grožđice pospite s malo brašna i nježno ih umiješajte u tijesto. Stavite tijesto u pripremljenu posudu i ostavite da se diže na toplom mjestu 1-1,5 sat dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite kuglof oko 45 minuta. Ovaj osnovni recept za kuglof već je gotov. Pustite kuglof da se ohladi i obilno pospite šećerom u prahu te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo