Purica s mlincima poznato je jelo koje možete i sami pripremiti. Kako bi se purica dobro ispekla i ostala sočna i mekana potrebno ju je pravilno pripremiti za pečenje i dovoljno dugo peći. Donosimo osnovni recept kako pripremiti puricu za pečenje.
Sastojci za pripremu purice:
- purica od 8 kilograma
- 2 šalice soli
- 1/2 šalice maslaca
- 2 grančice svježeg timijana
- list lovora
- 2,5 dcl bijelog vina
Kako pripremiti puricu za pečenje:
Puricu natrljajte iznutra i izvana sa soli. Stavite u temeljac i prelijte hladnom vodom. Ostavite puricu neka tako stoji preko noći.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Isperite je i premažite polovicom otopljenog maslaca. Stavite je u posudu za pečenje.
Prelijte bijelim vinom i pecite oko 4 sata. Povremeno provjerite puricu i zalijte je sa sokom od pečenja. Okrenite je nakon 3 sata da se ravnomjerno ispeče.
Ovo je osnovni recept kako pripremiti puricu za pečenje. Pečenu puricu poslužite uz mlince ili prilog prema želji.