Recept za omlet s tikvicama je izvrstan za doručak ili ručak, a može se prilagoditi vašim ukusima i preferencijama.
Omlet s tikvicama je jedan vrlo hranjiv obrok koji će vam dati dovoljno energije za ostatak dana. Saznajte kako se priprema omlet s tikvicama uz naš recept.
Za ovaj recept trebat će vam sljedeći sastojci:
- 2 jaja
- 1 tikvica
- 1/2 luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Kako se priprema omlet s tikvicama?
Prvo, pripremite tikvicu tako da ju operete i narežete na tanke ploške. Nakon toga, zagrijte tavu na srednju temperaturu i dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Kada se ulje zagrije, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga oko 2-3 minute dok ne postane staklast. Nakon toga, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite ga oko 30 sekundi dok ne osjetite miris češnjaka.
Kada je luk i češnjak gotov, dodajte tikvice u tavu i pržite ih oko 5-7 minuta dok ne omekšaju. Dok se tikvice prže, u posebnoj zdjelici razmutite 2 jaja sa solju i paprom po ukusu. Kada su tikvice gotove, smanjite temperaturu i ravnomjerno rasporedite tikvice po tavi.
Prelijte razmućena jaja preko tikvica i pržite omlet dok ne bude pečen, oko 5-7 minuta. Pazite da omlet bude ravnomjerno pečen sa svih strana. Ako želite, možete dodati druge sastojke u omlet s tikvicama, poput sira, paprike ili špinata, kako biste dodali više okusa i hranjivih tvari.