Omlet s tikvicama se lako priprema uz samo nekoliko sastojaka. Recept za pripremu omleta s tikvicama možete prilagoditi vlastitom ukusu.
Ovo su sastojci za omlet s tikvicama:
- ¾ žličice maslinovog ulja
- ⅓ šalice nasjeckanog luka
- pola šalice naribane tikvice
- 3 jaja
- 2 bjelanjka
- 3 žlice vode
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice mljevene paprike
- 1 žlica mrvljenog feta sira
Upute za pripremu omleta s tikvicama:
Zagrijte maslinovo ulje u srednjoj neljepljivoj tavi postavljenoj na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte, povremeno miješajući, dok luk ne počne rumeniti, oko 4 minute. Dodajte naribane tikvice i kuhajte 2 minute. Prebacite povrće na tanjur i prekrijte folijom da ostane toplo. U srednjoj posudi umutite jaja, bjelanjke i vodu dok se ne sjedine.
Obrišite tavu, premažite sprejom za kuhanje i pojačajte vatru na srednje jaku. Dodajte jaja u tavu i kuhajte dok se rubovi ne počnu stezati. Lagano podignite rub omleta lopaticom i nagnite tavu kako bi smjesa od nekuhanih jaja iscurila na dno posude. Nastavite tako raditi dok se omlet kuha.
Kuhajte dok se sredina ne postavi. Začinite soli i paprom. Žlicom stavite mješavinu povrća na polovicu omleta i na vrh stavite feta sir. Lopaticom olabavite omlet s tikvicama iz tave i preklopite ga na pola. Omlet s tikvicama je gotov i spreman za posluživanje.