Omlet s povrćem pripremljen na ovaj način neće vas razočarati. Evo recept za omlet s povrćem.
Sastojci za omlet s povrćem:
- 4 jaja
- ¼ šalice vode
- malo kopra
- 2 žlice maslaca neslanog
- ¼ crvene paprike sitno narezane na kockice
- ¼ žute paprike sitno narezane na kockice
- ¼ narančaste paprike sitno narezane na kockice
- 1 mali crveni luk
- 1 jalapeno paprika po želji
- pola žličice soli
- ¼ žličice crnog papra
Priprema omleta s povrćem:
Za pripremu omleta s povećem jaja umutite s vodom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte nasjeckani kopar i miješajte dok se ne sjedini. Nasjeckajte svoje povrće. Zagrijte maslac u velikoj neljepljivoj tavi. Za omlet za jedno posluživanje tava od 6 inča biti više nego dovoljna. Luk sitno nasjeckajte i dodajte u tavu. Lagano pirjajte na srednjoj vatri oko minutu, a zatim dodajte ostatak povrća.
Pirjajte povrće samo nekoliko minuta, dok ne počne omekšavati. U ovom trenutku možete dodati neke dodatne začine povrću, ako želite (kao što su sol i papar, kajenska paprika, kurkuma, itd.). Smanjite vatru na nisku i ulijte smjesu od jaja kako biste dobili omlet s povrćem. Ostavite da odstoji samo nekoliko sekundi da se stegne, malo protresite posudu da se jaje rasporedi na vrh, a zatim malom gumenom lopaticom lagano gurnite/nježno preklopite jaje.
Lagano nagnite posudu i pustite da višak jajeta iscuri u kutove. Tako će se sva nekuhana jaja pomaknuti na strane, a vaš omlet će se brže kuhati. Kao izborni korak, možete staviti poklopac na omlet na nekoliko minuta. To će omogućiti da se voda u smjesi jaja dodatno zapari i pomoći će da se omlet s povrćem još brže skuha. Neposredno prije posluživanja pospite solju i paprom i odmah poslužite omlet s povrćem.