Omleti su idealni za one večeri kada želite lagano, ali zasitno predjelo i želite ga brzo dobiti na stolu. Poslužite ovaj slani omlet s gljivama i lukom uz salatu, baguette i čašu vina.
Omlet s gljivama i lukom sastojci:
- 3 jaja
- sol i papar, po ukusu
- 1 žlica maslaca
- 1/2 šalice narezanih gljiva
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
- 1/4 šalice ribanog sira (po želji)
Upute za omlet s gljivama i lukom:
U zdjeli vilicom razmutite jaja i začinite solju i paprom. U tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte gljive i luk i kuhajte dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta. Ulijte umućena jaja u tavu i kuhajte dok se dno ne stegne, a vrh još bude malo tekući.
Polovicu omleta pospite naribanim sirom, ako koristite. Drugim dijelom omleta lopaticom preklopite nadjev. Kuhajte još 1-2 minute, odnosno dok se sir ne rastopi, a jaja skuhaju po vašoj želji.
Izbacite omlet iz tave na tanjur i odmah poslužite. U omlet možete dodati i druge sastojke poput rajčice narezane na kockice, paprike, šunke ili slanine. Vaš omlet s gljivama i lukom je pripremljen i spreman za serviranje. Uživajte!