Desert /

Omjer za kremastu ganache kremu

Image
Foto: Pixabay

Ganache krema je bogata čokoladna mješavina, a radi se samo od dva sastojka. Koji je najbolje omjer za ganache kremu?

29.11.2021.
23:37
Pixabay
VOYO logo

Ganache kremu možete koristiti za izradu čokoladnih tartufa, preljeva za deserte, nadjeva za kolače i glazura. Koji je najbolje omjer za ganache kremu?

Ganache krema sastoji se od samo dva sastojka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • čokolade
  • vrhnja za šlag.

 Kombinacija vrhnja i čokolade stvara vrlo bogatu i intenzivnu čokoladnu smjesu. Osnovna smjesa za ganache može se aromatizirati na razne načine. Krema se može natopiti biljem ili začinima, a u završnu smjesu se mogu dodati ekstrakti.

Iako je proces izrade ganache kreme uvijek isti, omjeri čokolade i vrhnja variraju ovisno o upotrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji omjer za ganache kremu:

  • za čokoladnu glazuru ili punjenje za kolače koristite omjer čokolade i vrhnja 1:1
  • za tanku glazuru ili fondue koristite omjer čokolade i vrhnja 1:2

Kako bi napravili dobru ganache kremu niti rijetku ni gustu važno je staviti dobar omjer čokolade i vrhnja za šlag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo