Ganache kremu možete koristiti za izradu čokoladnih tartufa, preljeva za deserte, nadjeva za kolače i glazura. Koji je najbolje omjer za ganache kremu?
Ganache krema sastoji se od samo dva sastojka:
- čokolade
- vrhnja za šlag.
Kombinacija vrhnja i čokolade stvara vrlo bogatu i intenzivnu čokoladnu smjesu. Osnovna smjesa za ganache može se aromatizirati na razne načine. Krema se može natopiti biljem ili začinima, a u završnu smjesu se mogu dodati ekstrakti.
Iako je proces izrade ganache kreme uvijek isti, omjeri čokolade i vrhnja variraju ovisno o upotrebi.
Najbolji omjer za ganache kremu:
- za čokoladnu glazuru ili punjenje za kolače koristite omjer čokolade i vrhnja 1:1
- za tanku glazuru ili fondue koristite omjer čokolade i vrhnja 1:2
Kako bi napravili dobru ganache kremu niti rijetku ni gustu važno je staviti dobar omjer čokolade i vrhnja za šlag.