Kuharica / Omjer maslac masti i margarina u kolačima

Image
Foto: Pixabay

Pravite kolače, no niste sigurni koji omjer maslac masti i margarina treba biti u kolačima? Saznajte koji je najbolji omjer masti i margarina u kolačima.

28.3.2022.
13:18
Pixabay
VOYO logo

Margarin se proizvodi od ulja, vode, soli i nekoliko dodatnih sastojaka kao što su emulgatori. Okus je poput maslaca, zato je popularan dodatak kolačima, ali obično uopće ne sadrži mliječne proizvode. Margarin nastaje kompliciranim kemijskim procesom i stoga nije nešto što možete napraviti kod kuće.

Maslac mast je mliječni proizvod od mlijeka ili vrhnja. Nastaje kada se vrhnje miješa, što uzrokuje odvajanje krutih tvari i tekućine, što u konačnici rezultira maslacem. Priprema maslaca je vrlo jednostavna, stoga ga možete bez problema napraviti i kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac mora imati najmanje 80% masti da bi se mogao komercijalno prodavati, a preostali postotak sastoji se od vode i mliječnih proteina, što je vrlo dobro kao dodatak u kolačima.

Sve se svodi na vrstu masnoće koja je uključena. Kao životinjski proizvod, maslac mast ima visoku razinu kolesterola i zasićenih masti koje nisu prisutne u margarinu. Margarin, s druge strane, ima više polinezasićenih i mononezasićenih masti, ali često sadrži i loše trans masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omjesr maslaca i margarina koji se preporuča u kolačima je 1:1, odnosno 50% maslac masti i 50% margarina u kolačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo