Kuharica /

Pravilan omjer luka i mesa u gulašu za savršeni gulaš

Image

Pitate se koliko bi trebalo biti luka u gulašu? Saznajte koji je najbolji omjer luka i mesa u gulašu.

28.9.2021.
15:16
VOYO logo

Pravi tradicionalni recept kaže da bi luka trebalo biti jednako koliko i mesa koja su istovremeno u glavnoj ulozi svakog recepta za gulaš.

Dodajemo luka približno u istom omjeru koliko i mesa gdje će pritom luk pridodati na gustoći gulaša i dati onu gustu jušnu teksturu gulaša. Dakle na primjerice 2 kg junetine, svinjetine ili divljači ide približno 2 kg luka gdje će luk nakon nekog vremena pirjanja postati staklast I smanjiti se volumenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno pirja se zajedno s mesom te se dodaju voda i začini. Nakon što se dodaje voda ono se zajedno krčka kako bi se luk raspao a meso bilo mekano kao maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo