Kuharica / Pravilan omjer luka i mesa u gulašu za savršeni gulaš

Image

Pitate se koliko bi trebalo biti luka u gulašu? Saznajte koji je najbolji omjer luka i mesa u gulašu.

28.9.2021.
15:16
VOYO logo

Pravi tradicionalni recept kaže da bi luka trebalo biti jednako koliko i mesa koja su istovremeno u glavnoj ulozi svakog recepta za gulaš.

Dodajemo luka približno u istom omjeru koliko i mesa gdje će pritom luk pridodati na gustoći gulaša i dati onu gustu jušnu teksturu gulaša. Dakle na primjerice 2 kg junetine, svinjetine ili divljači ide približno 2 kg luka gdje će luk nakon nekog vremena pirjanja postati staklast I smanjiti se volumenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno pirja se zajedno s mesom te se dodaju voda i začini. Nakon što se dodaje voda ono se zajedno krčka kako bi se luk raspao a meso bilo mekano kao maslac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo