JELA ZA SVE JEZIKE / Okusi Slovenije u Umagu - Dolenjske okruglice

Marijana Batinić je u Podravka Umag reportu kuhala zajedno s kuharom Zoranom te Marinkom Akrap iz Podravke, a na meniju se našao specijalitet slovenske kuhinje.

27.7.2013.
18:00
VOYO logo

Dolenjske  okruglice (Slovenija)


SLOVENIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A danas su na red došli i naši prvi susjedi. Slovenija ima jednostavnu, ali svakako ne jednoliku kuhinju. Različitost se odlikuje u geografskoj raznolikosti, ali i u raznolikim susjedima.

Površinom mali, ali kulinarski svakako raznoliki. Slovenija ima 24 kulinarske regije i 14 vinskih oblasti. Ipak, autentičnost i prirodnost svakako odlikuju tradicionalnu slovensku kuhinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žganci, palenta, potice, kranjske kobasice, pogače, kraški pršut, žlikrofi, kiselo zelje i repa, jela iz heljde i iz gljiva…

Grčka salata  (Grčka)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRČKA

U antici su im kuhari bili slavni gotovo kao filozofi. Jedna je od najstarijih kuhinja na području Europe - 300 godina prije Krista napisali su prvu kuharicu ikad.  Maslinovo ulje im je neizostavan dodatak. Grčka kuhinja njeguje tisućljetnu tradiciju i raznolikost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su veliki ljubitelji predjela od povrća pa u najpoznatija grčka jela svakako ubrajamo Grčku salatu.Nutritivna vrijednost grčke kuhinje pozitivno se reflektira na zdravlje i ljepotu.

Uz laganu mediteransku vinu svakako paše i mediteranska kapljica. Grčka je poznata po svojim vinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo