Kremasta tjestenina s tikvicama i gljivama
(FOTO: Pexels)
Sastojci:
- špageti
- 500 grama narezanih gljiva
- dvije velike narezane tikvice
- 100 grama graška
- dva režnja češnjaka
- timijan
- vrhnje i parmezan
Upute:
1. U veliki lonac stavite špagete, gljive, tikvice, grašak, timijan i vodu, dodajte sol i papar po želji
2. Pustite da sve proključa u nepoklopljenom loncu, a zatim kuhajte na niskoj temperaturi 8 do 10 minuta. Dodajte parmezan i vrhnje
'Špageti' od tikvica i kozica
(FOTO: Profimedia.hr)
Sastojci:
- 4 tikvice srednje veličine
- maslinovo ulje
- 500 grama kozica
- 3 režnja češnjaka
- žličica crvene paprike
- sok limunta
- peršin, sol, papar, parmezan
Upute:
1. Naribajte tikvice na trakice kao tjesteninu.
1. Zagrijte ulje na tavi. Dodajte kozice, češnjak i crvenu papriku i pirjajte oko četiri minute.
2. Dodajte limunov sok, sol i papar te dodajte tikvice i vrhnje. Promiješajte sve i servirajte posuto parmezanom.
Snack od tikvica
(FOTO: Thinkstock)
Sastojci:
- maslinovo ulje
- tri tikvice narezane na deblje ploške
- salsa (domaća ili kupovna)
- sitno nasjeckana mozzarella
- nasjeckana domaća kobasica/pršut ili šunka po izboru
- talijanski začini
Upute:
- Zagrijte pećnicu
- Zagrijte malsinovo ulje na velikoj tavi. Stavite ploške tikvica i popecite ih s jedne i druge strane dvije minute. Dodajte sol i papar.
- Smjestite tikvice na papir za pečenje. Preko svakog kolutića stavite salsu, mozzarellu i narezak po izboru
- Pecite u pećnici vrlo kratko - dok se sir ne počne topiti
- Posipajte začine
Recepte donosi DamnDelicious.