Gin se dobiva destilacijom neutralnog zrnatog alkohola s bobicama kleke i drugim biljnim sastojcima kako bi se dobio mirisni duh kojeg svi poznajemo i volimo.
Većina proizvođača gina dodaje različite botaničke sastojke tijekom procesa proizvodnje gina, uključujući koru citrusa (osobito koricu limuna i gorke naranče), korijen sladića, korijen anđelike, korijen irisa, kardamom, anis, korijander i cimet.Recept možete mijenjati i dodavanjem različitih začina, voća i cvjetnih elemenata.
Česta baza likera za gin mogu biti kukuruz, pšenica, raž ili ječam, iako proizvođači u ovoj fazi mogu koristiti mnoge druge sastojke, poput melase, meda, jabuka, grožđa, mrkve ili krumpira.
Kvalitetna votka savršena je baza za zabavno personaliziranje okusa gina. Nakon što pomiješate čarobnu formulu, naučite kako napraviti savršen gin tonik kako biste maksimalno uživali u slobodno vrijeme.