Čak i izvađene kozice ravno iz zamrzivača, mogu imati pladanj brzo pirjanih kozica na tavi za 15 minuta. Dodajte zdjelu tjestenine s češnjakom ili lisnatu zelenu salatu i večera je gotova stvar.
Sastojci za pripremu očišćenih kozica na tavi:
- 200g kozica
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- crni papar
Očišćene kozice na tavi priprema:
Zagrijte ulje ili maslac na srednje jakoj vatri. U vruću tavu dodajte očišćene kozice. Trebali bi cvrčati pri dodiru. Posolite i popaprite očišćene kozice na tavi.
Pirjajte očišćene kozice na tavi dok ne postanu ružičaste i neprozirne. Kozice će u početku izgledati sive i prozirne, ali će postupno postati ružičaste i neprozirne dok se kuhaju. Repovi će također postati jarko crveni. Kuhajte očišćene kozice na tavi, povremeno miješajući, dok meso ne postane potpuno ružičasto i neprozirno i dok se više ne vide sivi komadići. Ovisno o veličini vaših kozica i koliko ih imate u tavi, to će obično trajati 4 do 5 minuta.
Prebacite očišćene kozice kuhane na tavi u posudu za posluživanje. Pirjane kozice odmah poslužite s tjesteninom. Ostaci očišćenih kozica na tavi također su fantastični u salatama ili hladnim pripravcima.