Za pripremu jela s očišćenim dagnjama možete sami kupiti i očistiti dagnje ili kupiti pakiranje smrznutih kuhanih dagnji.
Sastojci potrebni za pripremu recepta s očišćenim dagnjama su:
- 150 g špageta
- 1 žlica maslinovog ulja
- češanj češnjaka, nasjeckani
- rajčica, narezana na komadiće
- malo nasjeckanog peršina
- 100 ml bijelog vina
- 30 dkg očišćenih dagnji
- malo maslaca
- sok od limuna
Upute za pripremu recepta s očišćenim dagnjama:
Kuhajte špagete u slanoj kipućoj vodi 10 do 12 minuta ili dok ne postanu al dente.
U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte češnjak, peršin i bijelo vino. Zagrijte do vrenja i kuhajte 1 do 2 minute, ili dok većina tekućine ne ispari. Dodajte dagnje, smanjite vatru na srednju jačinu i pokrijte tavu. Kuhajte 4-5 minuta dok se ne zagrije, uz povremeno protresanje posude.
Ocijedite tjesteninu, ostavljajući šalicu škrobne vode od kuhanja. Ubacite tjesteninu i maslac u umak od dagnji, dodajući malo vode od tjestenine ako je potrebno da dobijete ukusniji umak. Dodajte malo limunovog soka i provjerite začine. Dodajte začine po potrebi.