Jela s dagnjama /

Kremasti rižoto od očišćenih dagnji pripremite za predjelo ili glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Prije nego krenete na čišćenje dagnji bitno je da one imaju čist oklop bez jakog mirisa. Dagnje prije čišćenja i pripreme stavite u hladnjak ako ih ne namjeravate skuhati odmah.

9.9.2022.
11:52
Pixabay
VOYO logo

Za pripremu jela s očišćenim dagnjama možete sami kupiti i očistiti dagnje ili kupiti pakiranje smrznutih kuhanih dagnji.

Sastojci potrebni za pripremu recepta s očišćenim dagnjama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g špageta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • češanj češnjaka, nasjeckani
  • rajčica, narezana na komadiće
  • malo nasjeckanog peršina
  • 100 ml bijelog vina
  • 30 dkg očišćenih dagnji
  • malo maslaca
  • sok od limuna

Upute za pripremu recepta s očišćenim dagnjama:

Kuhajte špagete u slanoj kipućoj vodi 10 do 12 minuta ili dok ne postanu al dente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte češnjak, peršin i bijelo vino. Zagrijte do vrenja i kuhajte 1 do 2 minute, ili dok većina tekućine ne ispari. Dodajte dagnje, smanjite vatru na srednju jačinu i pokrijte tavu. Kuhajte 4-5 minuta dok se ne zagrije, uz povremeno protresanje posude.

Ocijedite tjesteninu, ostavljajući šalicu škrobne vode od kuhanja. Ubacite tjesteninu i maslac u umak od dagnji, dodajući malo vode od tjestenine ako je potrebno da dobijete ukusniji umak. Dodajte malo limunovog soka i provjerite začine. Dodajte začine po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo