Recept i priprema /

Obični biskvit od 4 jaja odličan podloga za sve vrste krema

Image
Foto: Pixabay

Obični biskvit od 4 jaja jednostavno je za napraviti. Kako se priprema obični biskvit od 4 jaja?

18.6.2022.
3:17
Pixabay
VOYO logo

Obični biskvit od 4 jaja baza je svakom dobrom kolaču ili torti. Odličan je izbor jer obični biskvit od 4 jaja može biti za svakodnevni, brzi kolač ili za neku svečanu prigodu. Lako se kombinira sa svim kremama, a također se obični biskvit od 4 jaja jako lagano i brzo priprema.

Da biste pripremili obični biskvit od 4 jaja, treba vam točno 4 jaja, 12 žica šećera i 12 žlica brašna. Naime, na 1 jaje ide 3 žlice šećera i brašna jer gramaža mora biti jednaka. Drugim riječima, jedno jaje ima otprilike 45 g pa vam treba otprilike 45 grama šećera i brašna, odnosno jedna žlica. Također se priprema vrlo jednostavno. Naime, žumanjke i šećer zajedno izmutite. Izmutite posebno i bjelanjke u snijeg. U žumanjke dodajte brašno pa zatim bjelanjke i sve dobro i pažljivo izmiješajte. Obični biskvit od 4 jaja peče se na 180 stupnjeva dok se rubovi ne odvoje od pobrašnjenog lima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je to, obični biskvit od 4 jaja spreman je da dobije svoju kremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo