Obični biskvit od 4 jaja baza je svakom dobrom kolaču ili torti. Odličan je izbor jer obični biskvit od 4 jaja može biti za svakodnevni, brzi kolač ili za neku svečanu prigodu. Lako se kombinira sa svim kremama, a također se obični biskvit od 4 jaja jako lagano i brzo priprema.
Da biste pripremili obični biskvit od 4 jaja, treba vam točno 4 jaja, 12 žica šećera i 12 žlica brašna. Naime, na 1 jaje ide 3 žlice šećera i brašna jer gramaža mora biti jednaka. Drugim riječima, jedno jaje ima otprilike 45 g pa vam treba otprilike 45 grama šećera i brašna, odnosno jedna žlica. Također se priprema vrlo jednostavno. Naime, žumanjke i šećer zajedno izmutite. Izmutite posebno i bjelanjke u snijeg. U žumanjke dodajte brašno pa zatim bjelanjke i sve dobro i pažljivo izmiješajte. Obični biskvit od 4 jaja peče se na 180 stupnjeva dok se rubovi ne odvoje od pobrašnjenog lima.
I to je to, obični biskvit od 4 jaja spreman je da dobije svoju kremu.