Obična kajgana može se poslužiti na tostu ili kriški kruha. Obična kajgana prema receptu gotova je za 10 minuta, a može se poslužiti za doručak ili međuobrok. Pratite recept i pripremite običnu kajganu.
Sastojci potrebni za pripremu obične kajgane:
- 8 jaja
- 1/3 šalice mlijeka
- 1/4 žličice soli
- 15 g maslaca
- 4 kriške kruha
Postupak pripreme obične kajgane:
Kajgana se pravi miješanjem jaja s mlijekom, vrhnjem ili vodom.
Najprije razbijte jaja. Zagrijte maslac u srednje dubokoj tavi za prženje na srednjoj vatri.
Dodajte smjesu od jaja u tavu i kuhajte na srednjoj vatri 30 sekundi. Drvenom žlicom s ravnim vrhom nježno gurajte smjesu od jaja, stružući vrhom žlice uz dno posude, s jedne strane posude na drugu u 4 različita smjera.
Ponavljajte postupak žlicom svakih 10 sekundi, uključujući i oko ruba posude kako biste spriječili lijepljenje smjese od jaja. Važan dio ovog koraka je gurnuti žlicu kroz smjesu te podići i preklopiti jaja, a ne miješati, jer će se miješanjem razbiti jaje u male grudice.
Činite to često tijekom kuhanja kako biste spriječili da se smjesa od jaja zalijepi i da se više stvori omlet, a ne vlažni, mekani nabori kajgane. Kuhajte oko dvije minute.
Maknite posudu s vatre i drvenom žlicom lagano još dvaput preklopite smjesu od jaja. Žlicom prebacite jaja na tost i odmah poslužite.