Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Obična kajgana najbolja kajgana

Obična kajgana odličan je izbor za doručak ili međuobrok. Donosimo vam jednostavan recept za pripremu domaće obične kajgane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Obična kajgana može se poslužiti na tostu ili kriški kruha. Obična kajgana prema receptu gotova je za 10 minuta, a može se poslužiti za doručak ili međuobrok. Pratite recept i pripremite običnu kajganu.

Sastojci potrebni za pripremu obične kajgane:

8 jaja

1/3 šalice mlijeka

1/4 žličice soli

15 g maslaca

4 kriške kruha

Postupak pripreme obične kajgane:

Kajgana se pravi miješanjem jaja s mlijekom, vrhnjem ili vodom.

Najprije razbijte jaja. Zagrijte maslac u srednje dubokoj tavi za prženje na srednjoj vatri.

Dodajte smjesu od jaja u tavu i kuhajte na srednjoj vatri 30 sekundi. Drvenom žlicom s ravnim vrhom nježno gurajte smjesu od jaja, stružući vrhom žlice uz dno posude, s jedne strane posude na drugu u 4 različita smjera.

Ponavljajte postupak žlicom svakih 10 sekundi, uključujući i oko ruba posude kako biste spriječili lijepljenje smjese od jaja. Važan dio ovog koraka je gurnuti žlicu kroz smjesu te podići i preklopiti jaja, a ne miješati, jer će se miješanjem razbiti jaje u male grudice.

Činite to često tijekom kuhanja kako biste spriječili da se smjesa od jaja zalijepi i da se više stvori omlet, a ne vlažni, mekani nabori kajgane. Kuhajte oko dvije minute.

Maknite posudu s vatre i drvenom žlicom lagano još dvaput preklopite smjesu od jaja. Žlicom prebacite jaja na tost i odmah poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike