Desert /

Običan žuti biskvit idealna podloga za sve vrste krema

Image
Foto: Pixabay

Želite znati kako se priprema običan žuti biskvit? Običan žuti biskvit je klasični temeljni dio mnogih slatkih kolača i torti. Evo kako se priprema običan žuti biskvit.

10.2.2023.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Običan žuti biskvit je jednostavna i univerzalna baza koja se može prilagoditi različitim ukusima i dekoracijama. Obični žuti biskvit je jednostavan recept koji se sastoji od nekoliko osnovnih sastojaka i koji je jednostavan za pripremu.

Običan žuti biskvit sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 120 ml mlijeka
  • 100 g rastopljenog maslaca

Običan žuti biskvit priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite kalup za pečenje s papirom za pečenje. U velikoj posudi izmiksajte jaja, šećer, vanilin šećer i sol dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Prosijte brašno i prašak za pecivo u smjesu i lagano promiješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte mlijeko i rastopljeni maslac u smjesu te miješajte dok se ne formira glatko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasporedite tijesto ravnomjerno po kalupu. Pecite običan žuti biskvit u pećnici oko 25-30 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju. Kada je običan žuti biskvit gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ovaj obični žuti biskvit možete iskoristiti za pripremu različitih slatkih kolača i torti. Kombinirajte ga s omiljenim voćem, kremama i preljevima kako biste dobili svoj jedinstveni okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo