Desert /

Običan kuglof napravite i poslužite uz šalicu toplog čaja ili mlijeka

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti običan kuglof? Ovaj jednostavan recept za običan kuglof koristi se već dugi niz godina i idealan je za početnike u kuhinji.

17.2.2023.
14:51
Pixabay
VOYO logo

Kuglof je tradicionalni slatki kolač s područja Srednje Europe koji se najčešće poslužuje za doručak ili desert uz kavu ili čaj. Običan kuglof ima karakterističan okrugli oblik s rupom u sredini, a priprema se u posebnom kalupu koji se naziva kuglof kalup.

Običan kuglof sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 150 ml mlijeka

Kako se priprema običan kuglof?

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kuglof kalup. U velikoj posudi izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte ulje i mlijeko u smjesu i miješajte dok se ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosijte brašno i prašak za pecivo u smjesu te lagano promiješajte dok se sve ne sjedini. Nalijte smjesu u kuglof kalup i poravnajte. Pecite običan kuglof u pećnici oko 45 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.

Kada je običan kuglof gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu. Kada se kuglof ohladi, izvadite ga iz kalupa i poslužite.

Ovaj običan kuglof možete poslužiti uz omiljene preljeve, poput čokolade, šlaga ili voća, ili ga možete poslužiti samostalno uz kavu ili čaj. Također, možete dodati različite sastojke u smjesu kako biste dobili različite okuse, poput ribane limunove kore, cimeta ili kakaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo