U utorak navečer natjecatelji nisu prošli kulinarski zadatak unatoč izdašnoj motivaciji. Onaj par koji uspije pripremiti bolju verziju originalnog jela i zbrojem ocjena nadmašiti originalnog autora, dobio bi dodatna tri boda.
U konačnici su svi parovi dobili manje ili, u krajnjem slučaju, jednak broj bodova. Morana i Domagoj bili su najuspješniji, a tome je, najvjerojatnije, doprinijela činjenica da su radili reprizu svog jela. Za svoju #poboljšanu“ verziju košare s povrćem i mesnih okruglica s batatom dobili su isti broj ocjena, pa sada ponosno zauzimaju prvo mjesto na tablici s bodovima.
(FOTO: RTL)
Bada i Toca i ovaj su put bili najlošiji par kuhara amatera. Pripremali su jakobove kapice uz crni češnjak, no Silvijana i Marica su s originalnim tanjurom ipak bile bolje za čak deset bodova.
Najzanimljiviji tanjur večeri pripada Andreju i Marijanu, i to ne zbog eksplozije okusa i vješte prezentacije, već zbog činjenice da je "posvadio“ članove žirija. I dok je Mate Janković hvalio marinirane pileće batke oca i sina iz Zagreba, Tomislavu Špičeku su originalni bataci Ante i Antonija bili ipak bolji.
"Meni je zapravo jako drago kada se Tomek i ja ne slažemo. To samo dokazuje koliko smo svi mi različiti. Koliko različito gledamo na istu stvar“, kazao je Mate, koji ističe kako je ova situacija najbolji pokazatelj da je gastronomija – rašomon.
(FOTO: RTL)
"Mate i ja, kuhari profesionalci, se u većini slučajeva slažemo u komentarima. A opet, s druge strane, Matina i moja nepca su različita, pa je potpuno normalno da ponekad nismo usklađeni. Mati je neko jelo nezačinjeno, iako je u jelu bilo puno soli i papra“, objasnio je Špiček, prije nego li je Andreju i Marijanu dao sedmicu, baš kao i ostala dva člana žirija.
Tko će proći „popravni“ tjedan kuhanja, a tko postati kandidat za kuhoboj? Odgovore ćemo doznati već danas,kada u 21:40 sati na RTL-u počinje nova epizoda omiljenog gastro showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!“.
Potražite još zanimljivih članaka na portalu 321kuhaj
Pročitajte još:
- Žiri pohvalio natjecatelje, ali i naglasio kako još uvijek ima mjesta za napredak
- Sedam zanimljivosti koje smo naučili u pet sezona omiljenog kulinarskog showa
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!