Voće /

Koja je nutritivna vrijednost jabuke?

Image
Foto: Pixabay

Jabuke su voće koje je bogato vlaknima, vitaminom C i raznim antioksidansima. Koja je nutritivna vrijednost jabuke?

5.5.2022.
11:28
Pixabay
VOYO logo

Iako su jabuke možda podcijenjene, imaju veliku nutritivnu vrijednost.Osim što su zasitne i imaju nisku kalorijsku vrijednost, imaju veliku nutritivnu vrijednost.

Nutritivna vrijednost jabuke u 100 grama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Kalorije: 52
  • Voda: 86%
  • Proteini: 0,3 g
  • Ugljikohidrati: 13,8 g
  • Šećer: 10,4 g
  • Vlakna: 2,4 g
  • Masti: 0,2 g

Jabuke s kožicom, sirove sadrže 0 g zasićenih masti i 0 mg kolesterola po obroku. 125 g jabuke s kožicom, sirove sadrži IU vitamina A, 5,8 mg vitamina C i 0,00 mcg vitamina D kao i 0,15 mg željeza, 7,50 mg kalcija i 134 mg kalija.

Jabuke se uglavnom sastoje od ugljikohidrata i vode. Bogate su jednostavnim šećerima, kao što su fruktoza, saharoza i glukoza. Svježe, cijele jabuke nude najviše hranjivih tvari. Odbacivanjem kože uklanja se veći dio vlakana i većina flavonoida. Kalij u jabuci pomaže organizmu kod boljeg čišćenja od štetnih tvari i boljeg izlučivanja suvišne vode. Jabuka sa svim svojim nutritivnim vrijednostima promiče i zdravlje srca, regulira šećer u krvi, može podržati gubitak težine i smanjiti simptome astme (svježe jabuke).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo