Iako su jabuke možda podcijenjene, imaju veliku nutritivnu vrijednost.Osim što su zasitne i imaju nisku kalorijsku vrijednost, imaju veliku nutritivnu vrijednost.
Nutritivna vrijednost jabuke u 100 grama:
- Kalorije: 52
- Voda: 86%
- Proteini: 0,3 g
- Ugljikohidrati: 13,8 g
- Šećer: 10,4 g
- Vlakna: 2,4 g
- Masti: 0,2 g
Jabuke s kožicom, sirove sadrže 0 g zasićenih masti i 0 mg kolesterola po obroku. 125 g jabuke s kožicom, sirove sadrži IU vitamina A, 5,8 mg vitamina C i 0,00 mcg vitamina D kao i 0,15 mg željeza, 7,50 mg kalcija i 134 mg kalija.
Jabuke se uglavnom sastoje od ugljikohidrata i vode. Bogate su jednostavnim šećerima, kao što su fruktoza, saharoza i glukoza. Svježe, cijele jabuke nude najviše hranjivih tvari. Odbacivanjem kože uklanja se veći dio vlakana i većina flavonoida. Kalij u jabuci pomaže organizmu kod boljeg čišćenja od štetnih tvari i boljeg izlučivanja suvišne vode. Jabuka sa svim svojim nutritivnim vrijednostima promiče i zdravlje srca, regulira šećer u krvi, može podržati gubitak težine i smanjiti simptome astme (svježe jabuke).