Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Pizza majstor /

Koji je normativ tijesta za pizzu?

Savršeno tijesto za pizzu vrlo je teško napraviti. Koji je normativ tijesta za pizzu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako biste dobili idealan normativ tijesta za pizzu, sve sastojke biste trebali mjeriti kao postotak ukupnog brašna. To se radi jer je brašno najvažniji i najobilniji sastojak tijesta. Ostali sastojci variraju, ali brašna uvijek ima u relativno velikim količinama.

Hidratacija je općenito najvažniji dio procesa pečenja pizze. Učenje pekarskog postotka drastično će poboljšati vaše razumijevanje hidratacije i tijesta.

Kod određivanja normativa tijesta za pizzu, količina soli u gotovo svakom tijestu za kruh uvijek će biti oko 2-3%.

Količina kvasca koju koristimo izravno će utjecati na duljinu fermentacije, odnosno dizanja tijesta. Na primjer, osušeni kvasac će se dignuti otprilike dvostruko brže od 1% kvasca. Razumijevanje ovoga omogućuje nam da prilagodimo kvasac ovisno o željenoj duljini fermentacije.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike