Pizza majstor /

Koji je normativ tijesta za pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Savršeno tijesto za pizzu vrlo je teško napraviti. Koji je normativ tijesta za pizzu?

4.11.2022.
15:08
Pixabay
VOYO logo

Kako biste dobili idealan normativ tijesta za pizzu, sve sastojke biste trebali mjeriti kao postotak ukupnog brašna. To se radi jer je brašno najvažniji i najobilniji sastojak tijesta. Ostali sastojci variraju, ali brašna uvijek ima u relativno velikim količinama.

Hidratacija je općenito najvažniji dio procesa pečenja pizze. Učenje pekarskog postotka drastično će poboljšati vaše razumijevanje hidratacije i tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod određivanja normativa tijesta za pizzu, količina soli u gotovo svakom tijestu za kruh uvijek će biti oko 2-3%.

Količina kvasca koju koristimo izravno će utjecati na duljinu fermentacije, odnosno dizanja tijesta. Na primjer, osušeni kvasac će se dignuti otprilike dvostruko brže od 1% kvasca. Razumijevanje ovoga omogućuje nam da prilagodimo kvasac ovisno o željenoj duljini fermentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo