Umak od gorgonzole poslužen s njokima daje savršeni obrok. Kako napraviti umak od gorgonzole? Njoki u umaku od gorgonzole jelo je koje možete poslužiti kao glavno jelo uz salatu prema izboru.
Njoki u umaku od gorgonzole sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/2 kg njoka
- vrhnje za kuhanje
- 10 dkg sira Gorgonzola
- ¼ žličice soli
- ⅛ žličice češnjaka u prahu
- ½ žlice nasjeckanog peršina
Njoki u umaku od gorgonzole priprema:
U srednje velikom loncu zagrijte vrhnje, sir Gorgonzola, sol i češnjak u prahu na laganoj i srednjoj vatri. Zagrijte oko 15-20 minuta dok se smjesa ne zgusne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju i ocijedite.
Njoke prelijte umakom od vrhnja i prelijte nasjeckanim talijanskim peršinom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa