Glavno jelo /

Kako pripremiti njoke s umakom od rajčica?

Image

Njoki pripremljeni u umaku od rajčice daju idealna obrok. Saznajte recept za pripremu njoka s umakom od rajčice.

31.8.2021.
16:06
VOYO logo

Njoki s umakom od rajčica jelo je koje je brzo i jednostavno za pripremu. Umak od rajčice savršen je dodatak brojnim jelima, a isto tako i njokima. Kako pipremiti njoke s umakom od rajčica?

Njoki s umakom od rajčica sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kilogram njoka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 3 žličice mljevenog češnjaka
  • konzerva pelata rajčice
  • ½ šalice umaka od rajčice
  • ½ žličice mješavine sušenog talijanskog bilja
  • ½ šalice pileće juhe - ili vode
  • ⅓ šalice vrhnja
  • ½ žličice mljevene crvene paprike
  • sol
  • papar
  • svježi timijan, bosiljak i naribani parmezan za posluživanje

Njoki s umakom od rajčica priprema:

Napunite lonac vodom s oko 3 cm. Pustite da zavrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte njoke, kuhajte 2-3 minute dok njoki ne isplivaju. Ocijedite, pa njoke prelijte s 2 žličice maslinovog ulja kako se ne bi zalijepili.

Otopite maslac u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu dok ne zamiriše.

Dodajte njoke i sušeno začinsko bilje te pirjajte 2-4 minute dok njoki ne počnu potamnjeti na rubovima.

Napravite umak od rajčice tako da dodate rajčicu, umak od rajčice i juhu u tavu na umjerenoj vatri i pustite da kuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte vrhnje, crvenu papriku te sol i papar. Pirjajte 4-5 minuta dok se umak ne reducira i postane kremast.

Umiješajte njoke, začinite sa soli i paprom prema potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrasite majčinom dušicom ili bosiljkom i svježe naribanim parmezanom te poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo