Njoki s rakovima
Stavi se red njoka, red umaka, red rakova pa tjestenina i tako do vrha, ovisno o količini smjese.SASTOJCI:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- paket njoka
- 1 gorgonzola
- vrhnje za kuhanje
- margarin
- origano
- bosiljak
- lovorov list
- smrznuti štapići rakova
- zeleno tijesto (2 "gnijezda")
- peršin
- maslinovo ulje
- mješavina začinskog bilja Kotanyi
PRIPREMA:
Kuhati njoke oko 5 minuta. Posebno skuhati tjesteninu (oko 3 minute) u slanoj vodi. Rakove prokuhati oko 2 minute. Od ostalih sastojka napraviti umak na način da se na margarinu rastopi sir te doda vrhnje i začini. Tepsija se malo zamasti maslinovim uljem kako se njoki ne bi zapekli. Stavi se red njoka, red umaka, red rakova pa tjestenina i tako do vrha, ovisno o količini smjese. Funkcija tjestenine je jedino radi "boje na tanjuru". Zapeći u pećnici 10 minuta na 200°C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa