Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Njoki od krumpira i pirovog brašna - recept i priprema

Želite pripremiti niskokalorični, ali ukusan obrok? Njoki od krumpira i pirovog brašna su savršen recept za vas. Saznajte kako se pripremaju njoki od krumpira i pirovog brašna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Njoki su jedno od najpopularnijih jela talijanske kuhinje. Njihov karakterističan oblik i tekstura mogu se postići korištenjem nekoliko sastojaka, a jedan od najvažnijih je krumpir. U ovom receptu, krumpir se kombinira s pirovim brašnom za stvaranje zdravih i ukusnih njoka.

Za pripremu ovog recepta za njoke od krumpira i pirovog brašna trebat će vam:

500 g krumpira

100 g pirovog brašna

1 jaje

1 žlica maslinovog ulja

Sol po ukusu

Kada pripremate njoke od krumpira i pirovog brašna najprije ogulite krumpir i skuhajte ga u posoljenoj vodi dok ne omekša. Zatim ocijedite vodu i pustite da se krumpir ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krumpir ohladi, izdrobite ga vilicom. Dodajte jaje, maslinovo ulje i sol, te dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte pirovo brašno i izmiješajte sve zajedno dok se ne formira glatko tijesto.

Zagrijte posudu s vodom za kuhanje njoka i dodajte malo soli. Kada voda zakuha, oblikujte tijesto u male njoke i dodajte ih u vodu. Njoki su gotovi kada isplivaju na površinu, što bi trebalo trajati oko 2-3 minute. Izvadite njoke iz vode i dobro ih ocijedite. Poslužite njoke od krumpira i pirovog brašna s umakom po vašem ukusu. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike