Njoki od krumpira i pirovog brašna - recept i priprema
Njoki su jedno od najpopularnijih jela talijanske kuhinje. Njihov karakterističan oblik i tekstura mogu se postići korištenjem nekoliko sastojaka, a jedan od najvažnijih je krumpir. U ovom receptu, krumpir se kombinira s pirovim brašnom za stvaranje zdravih i ukusnih njoka.
Za pripremu ovog recepta za njoke od krumpira i pirovog brašna trebat će vam:
500 g krumpira
100 g pirovog brašna
1 jaje
1 žlica maslinovog ulja
Sol po ukusu
Kada pripremate njoke od krumpira i pirovog brašna najprije ogulite krumpir i skuhajte ga u posoljenoj vodi dok ne omekša. Zatim ocijedite vodu i pustite da se krumpir ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krumpir ohladi, izdrobite ga vilicom. Dodajte jaje, maslinovo ulje i sol, te dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte pirovo brašno i izmiješajte sve zajedno dok se ne formira glatko tijesto.
Zagrijte posudu s vodom za kuhanje njoka i dodajte malo soli. Kada voda zakuha, oblikujte tijesto u male njoke i dodajte ih u vodu. Njoki su gotovi kada isplivaju na površinu, što bi trebalo trajati oko 2-3 minute. Izvadite njoke iz vode i dobro ih ocijedite. Poslužite njoke od krumpira i pirovog brašna s umakom po vašem ukusu. Dobar tek!
403 Forbidden