Kulinarstvo /

Njoki od krumpira i pirovog brašna - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti niskokalorični, ali ukusan obrok? Njoki od krumpira i pirovog brašna su savršen recept za vas. Saznajte kako se pripremaju njoki od krumpira i pirovog brašna.

5.4.2023.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Njoki su jedno od najpopularnijih jela talijanske kuhinje. Njihov karakterističan oblik i tekstura mogu se postići korištenjem nekoliko sastojaka, a jedan od najvažnijih je krumpir. U ovom receptu, krumpir se kombinira s pirovim brašnom za stvaranje zdravih i ukusnih njoka.

Za pripremu ovog recepta za njoke od krumpira i pirovog brašna trebat će vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g krumpira
  • 100 g pirovog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol po ukusu

Kada pripremate njoke od krumpira i pirovog brašna najprije ogulite krumpir i skuhajte ga u posoljenoj vodi dok ne omekša. Zatim ocijedite vodu i pustite da se krumpir ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krumpir ohladi, izdrobite ga vilicom. Dodajte jaje, maslinovo ulje i sol, te dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte pirovo brašno i izmiješajte sve zajedno dok se ne formira glatko tijesto.

Zagrijte posudu s vodom za kuhanje njoka i dodajte malo soli. Kada voda zakuha, oblikujte tijesto u male njoke i dodajte ih u vodu. Njoki su gotovi kada isplivaju na površinu, što bi trebalo trajati oko 2-3 minute. Izvadite njoke iz vode i dobro ih ocijedite. Poslužite njoke od krumpira i pirovog brašna s umakom po vašem ukusu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo