Kulinarstvo / Njoki od krumpira i pirovog brašna - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti niskokalorični, ali ukusan obrok? Njoki od krumpira i pirovog brašna su savršen recept za vas. Saznajte kako se pripremaju njoki od krumpira i pirovog brašna.

5.4.2023.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Njoki su jedno od najpopularnijih jela talijanske kuhinje. Njihov karakterističan oblik i tekstura mogu se postići korištenjem nekoliko sastojaka, a jedan od najvažnijih je krumpir. U ovom receptu, krumpir se kombinira s pirovim brašnom za stvaranje zdravih i ukusnih njoka.

Za pripremu ovog recepta za njoke od krumpira i pirovog brašna trebat će vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g krumpira
  • 100 g pirovog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol po ukusu

Kada pripremate njoke od krumpira i pirovog brašna najprije ogulite krumpir i skuhajte ga u posoljenoj vodi dok ne omekša. Zatim ocijedite vodu i pustite da se krumpir ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se krumpir ohladi, izdrobite ga vilicom. Dodajte jaje, maslinovo ulje i sol, te dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte pirovo brašno i izmiješajte sve zajedno dok se ne formira glatko tijesto.

Zagrijte posudu s vodom za kuhanje njoka i dodajte malo soli. Kada voda zakuha, oblikujte tijesto u male njoke i dodajte ih u vodu. Njoki su gotovi kada isplivaju na površinu, što bi trebalo trajati oko 2-3 minute. Izvadite njoke iz vode i dobro ih ocijedite. Poslužite njoke od krumpira i pirovog brašna s umakom po vašem ukusu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo