Ručak /

Njoki kao prilog uz mesna i riblja jela

Image
Foto: Pixabay

Njoki su odličan izbor kao prilog uz mesno ili ribilje jelo. Kako pripremiti njoke kao prilog?

30.1.2022.
15:14
Pixabay
VOYO logo

Njoki kao prilog odličan su izbor jer idu uz skoro svako jelo. Njoke kao prilog možete poslužiti uz meso ili povrće. Pripremite njeke s umakom od kiselog vrhnja i poslužite kao prilog uz glavno jelo.

Za pripremu njoka kao priloga potrebno je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • njoki
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • senf
  • limunov sok
  • brokula
  • maslinovo ulje
  • 100 g smrznutog graška

Upute za pripremu njoka kao priloga:

Pomiješajte kiselo vrhnje, senf i limunov sok. Zakuhajte veliku tavu slane vode. Kad prokuha, dodajte brokulu i kuhajte 3 minute, a zatim dodajte njoke. Kuhajte dok njoki ne počnu isplivati ​​na površinu, to će trajati 1 min pa ih zatim ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje i, kada se zagrije, dodajte njoke, brokulu i smrznuti grašak. Stavite u vruće ulje na minutu, a zatim promiješajte kroz smjesu kiselog vrhnja. Začiniti po ukusu.

Njoki kao prilog su gotovi i spremni za posluživanje uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo