Njoki kao prilog odličan su izbor jer idu uz skoro svako jelo. Njoke kao prilog možete poslužiti uz meso ili povrće. Pripremite njeke s umakom od kiselog vrhnja i poslužite kao prilog uz glavno jelo.
Za pripremu njoka kao priloga potrebno je:
- njoki
- 3 žlice kiselog vrhnja
- senf
- limunov sok
- brokula
- maslinovo ulje
- 100 g smrznutog graška
Upute za pripremu njoka kao priloga:
Pomiješajte kiselo vrhnje, senf i limunov sok. Zakuhajte veliku tavu slane vode. Kad prokuha, dodajte brokulu i kuhajte 3 minute, a zatim dodajte njoke. Kuhajte dok njoki ne počnu isplivati na površinu, to će trajati 1 min pa ih zatim ocijedite.
Zagrijte ulje u velikoj tavi za prženje i, kada se zagrije, dodajte njoke, brokulu i smrznuti grašak. Stavite u vruće ulje na minutu, a zatim promiješajte kroz smjesu kiselog vrhnja. Začiniti po ukusu.
Njoki kao prilog su gotovi i spremni za posluživanje uz glavno jelo.