Neodoljiva torta od sira nije previše zahtjevna, a tako je fina. Pogledajte kako se priprema neodoljiva torta od sira za manje od dva sata.
Neodoljiva torta od sira sastojci:
- 300 g hrskavog keksa
- 50 g šećera
- 100 g maslaca, otopljenog
- 200 g krem sira
- 200 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 150 g kiselog vrhnja
Upute za pripremu neodoljive torte od sira:
Prethodno zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Namastite kalup za pečenje od 20 cm i ostavite sa strane.
U srednjoj zdjeli pomiješajte mrvice keksa, 1/4 šećera i otopljeni maslac. Utisnite smjesu na dno pripremljene posude. U velikoj zdjeli za miješanje tucite krem sir dok ne postane glatko. Postupno dodajte 1 1/4 šećera i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se dobro ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja. Umiješajte kiselo vrhnje.
Smjesu prelijte preko kore u tepsiji. Pecite tortu od sira 1 sat ili dok se sredina gotovo ne stegne. Isključite pećnicu i ostavite tortu od sira u pećnici još sat vremena. Izvadite tortu od sira iz pećnice i prijeđite nožem po rubu posude da se neodoljiva torza od sira olabavi. Ostavite da se potpuno ohladi prije nego što ju stavite u hladnjak na najmanje 4 sata ili preko noći.
Poslužite neodoljivu tortu od sira ohlađenu i uživajte! Možete dodati i preljeve kao što su voće, čokoladni, karamel ili orašaste plodove kako biste ovu tortu stvarno učinili neodoljivom.