Danas dijelimo tri recepta namaza za bruskete. Ništa otmjeno u vezi njih, samo bruskete napravljene na način kako ih talijanske mame prave svaki dan. Za sastavljanje ovog namaza potrebno vam je manje od 15 minuta.
Rajčica i bosiljak - daleko najpoznatiji namaz, ključno je koristiti sočne, zrele rajčice. Pravi talijanski način pripreme preljeva od rajčice i bosiljka je da ga poslužite samo začinjenog solju i paprom s puno ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Bez češnjaka, bez limuna, bez octa od crvenog vina. Okus češnjaka dolazi trljanjem kruha češnjakom. Ovaj namaz za bruskete savršen je ako koristite talijansku rajčicu i bosiljak.
Celer i limeta - jedinstveni namaz, ali obećavamo vam da će se čak i mrzitelji celera pretvoriti u ljubitelje kad ovo probaju. Premazane limetom, češnjakom, solju, paprom i puno ekstra djevičanskog maslinovog ulja bruskete postaju nevjerojatne. Ovoj namaz je nevjerojatno lagan i svjež i nema onaj blagi travnati okus sirovog celera koji je nekima odvratan. Kombinacija celera i limete stvarno je otkriće.
Grah iz konzerve s limunom - još jedan namaz koji nije toliko poznat, ali je talijanski specijalitet. Za pripremu je potrebno 2 minute - jednostavno zgnječite konzervirani grah (može poslužiti i svaki bijeli grah), koricu i sok limuna te poprskajte maslinovog ulja. Tako kremasto. TAKO DOBRO. Ovo su neki od super lakih namaza za bruskete za napraviti. Dobar tek!