iz timove kuhinje /

Nakon gostovanja premijera Oreškovića u RTL-u Danas, sigurno se pitate što je to jambalayja?

Image
Foto: Thinskotck

Tehničkog premijera Tima Oreškovića sreli smo na Hvaru nakon mise. Otkrio nam je što je pripremao za ručak. Ovog puta kuha sam i to jelo siromaha iz Louisiane

31.7.2016.
18:44
Thinskotck
VOYO logo

Jambalayja je južnoameričko jelo slično španjolskoj paeli i, na našim stolovima udomaćenom, đuveču.

Image
PREMIJER OREŠKOVIĆ ZA RTL /

'Moja vlada nije dobila pravu šansu, a i na novim izborima će Most biti ključan faktor'

Image
PREMIJER OREŠKOVIĆ ZA RTL /

'Moja vlada nije dobila pravu šansu, a i na novim izborima će Most biti ključan faktor'

Sastoji se od riže, mesa i povrća a obavezno u njega ide i kobasica. U jambalayju možete dodati i repove kozica, škampa ili ostalih morskih plodova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za četiri osobe: 

  • maslinovo ulje
  • 300 grama riže
  • 2 rajčice (oguljene ako vam smeta kožica) 
  • stabljika celera
  • 2 češnja češnjaka
  • paprika
  • glavica luka
  • kobasica (pikatntna) 
  • oguljeni repovi račića (ako želite)
  • komad pilećeg filea ili nekog drugog mesa
  • sol, papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U širem, plićem loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njega stavite meso izrezano na kockice da se sa svih strana zapeče. Pritom miješajte da se ne zalijepi. Kad se zapeklo, stavite ga sa strane i na ulje bacite luki i celer, dinstajte nekoliko minuta pa dodajte kobasicu izrezanu na kolutove, češnjak (možete ga zgnječiti nožem), sol, papar i sitno izrezanu rajčicu i papriku.

Sve skupa dinstajte još pet minuta uz učestalo miješanje pa natrag u lonac ubacite meso i repove račića. Potom dodajte rižu, promiješajte, pustite kratko dok ne počne 'cvrčati' i onda podlijte temeljcem ili vodom, smanjite vatru i ostavite da se krčka otprilike pola sata dok riža ne bude gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo