Pita od jabuka i to s najsočnijim nadjevom od jabuka desert je s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi domaća, najsočnija pita od jabuka donosi recept. Sami napravite tijesto za pitu i pripremite sočan nadjev od jabuka. Zatim sve spojite i dobit ćete najsočniju pitu od jabuka.
Kore za pitu od jabuka:
- 25 dkg brašna
- 12 dkg maslaca
- 2 žličice šećera
- 1/2 žličice soli
- 5 žlica hladne vode
Od svih sastojaka napravite tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju. Stavite tijesto u hladnjak, a za to vrijeme pripremite nadjev za najsočniju pitu od jabuka.
Nadjev za najsočniju pitu od jabuka:
- 1,5 kg jabuka
- 15 dkg šećera
- mljeveni cimet
- 2 žličice soka od limuna
- 3 žličice brašna
Priprema pite od jabuka:
Jabuke očistite i narežite na ploške. Pomiješajte jabuke, šećer, cimet, sok od limuna i brašno. Dobro promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Obložite lim za pečenje polovicom tijesta i prelijte s nadjevom od jabuka.
Na jabuke stavite drugu polovicu tijesta. Izbodite tijesto vilicom i stavite u pećnicu na 40-ak minuta. Pecite dok kora ne postane zlatno-smeđe boje.
Najsočniju pitu od jabuka izvadite iz pećnice, ohladite i poslužite.