Voćni desert /

Najsočnija pita od jabuka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Recept za pripremu pite od jabuka su različiti i brojni. Pratite recept i napravite najsočniju pitu od jabuka.

1.6.2023.
16:46
Pixabay
VOYO logo

Pita od jabuka i to s najsočnijim nadjevom od jabuka desert je s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi domaća, najsočnija pita od jabuka donosi recept. Sami napravite tijesto za pitu i pripremite sočan nadjev od jabuka. Zatim sve spojite i dobit ćete najsočniju pitu od jabuka.

Kore za pitu od jabuka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg brašna
  • 12 dkg maslaca
  • 2 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 5 žlica hladne vode

Od svih sastojaka napravite tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju. Stavite tijesto u hladnjak, a za to vrijeme pripremite nadjev za najsočniju pitu od jabuka.

Nadjev za najsočniju pitu od jabuka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg jabuka
  • 15 dkg šećera
  • mljeveni cimet
  • 2 žličice soka od limuna
  • 3 žličice brašna

Priprema pite od jabuka:

Jabuke očistite i narežite na ploške. Pomiješajte jabuke, šećer, cimet, sok od limuna i brašno. Dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Obložite lim za pečenje polovicom tijesta i prelijte s nadjevom od jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jabuke stavite drugu polovicu tijesta. Izbodite tijesto vilicom i stavite u pećnicu na 40-ak minuta. Pecite dok kora ne postane zlatno-smeđe boje.

Najsočniju pitu od jabuka izvadite iz pećnice, ohladite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo