Večera u 15 minuta? Za najjednostavniji umak za njoke je potrebno svega nekoliko minuta, a njoki se raskuhaju za 3 minute. Ima najotmjeniji okus, ali ne zahtijeva doslovce nikakav napor.
Sastojci za najjednostavniji umak za njoke:
- pola kg pakiranih njoka
- 4 žlice maslaca
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 1 šalica ribanog sira Pecorino sira
- sol
Zakuhajte veliki lonac vode, začinjene s otprilike 1 žlicom košer soli.
Kad voda proključa, dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju, oko 2 do 3 minute. Sačuvajte ½ šalice vode od tjestenine, a zatim ocijedite njoke i ostavite ih u cjedilu dok brzo napravite najjednostavniji umak za njoke.
U istoj tavi otopite maslac s paprom i zagrijavajte ga na srednjoj vatri 1 minutu. Dodajte ½ šalice vode za tjesteninu i zagrijavajte 1 minutu.
Ponovno dodajte njoke u tavu i dodajte pecorino sir. Miješajte minutu dok ne nastane vaš najjednostavniji, kremasti umak. Poslužite toplo, ukrašeno s još pecorina.