Recept i priprema /

Kako se priprema najjednostavniji umak za njoke?

Image
Foto: Pixabay

Ovaj najjednostavniji, kremasti umak za njoke gotov je za nekoliko minuta. Pecorino sir, maslac i papar čine najukusniju večeru.

1.9.2022.
10:17
Pixabay
VOYO logo

Večera u 15 minuta? Za najjednostavniji umak za njoke je potrebno svega nekoliko minuta, a njoki se raskuhaju za 3 minute. Ima najotmjeniji okus, ali ne zahtijeva doslovce nikakav napor.

Sastojci za najjednostavniji umak za njoke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kg pakiranih njoka
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • 1 šalica ribanog sira Pecorino sira
  • sol

Zakuhajte veliki lonac vode, začinjene s otprilike 1 žlicom košer soli.

Kad voda proključa, dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju, oko 2 do 3 minute. Sačuvajte ½ šalice vode od tjestenine, a zatim ocijedite njoke i ostavite ih u cjedilu dok brzo napravite najjednostavniji umak za njoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj tavi otopite maslac s paprom i zagrijavajte ga na srednjoj vatri 1 minutu. Dodajte ½ šalice vode za tjesteninu i zagrijavajte 1 minutu.

Ponovno dodajte njoke u tavu i dodajte pecorino sir. Miješajte minutu dok ne nastane vaš najjednostavniji, kremasti umak. Poslužite toplo, ukrašeno s još pecorina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo