Čokoladni kolač idealan je za pripremu ukoliko se želite nečime zasladiti jer je jedan od jednostavnijih kolača za pripremu.
Sastojci potrebni za pripremu ovog jednostavnog čokoladnog kolača su:
- 225 g glatkog brašna
- 350 g šećera u prahu
- 85 g kakaa u prahu
- jedna i pol žličica praška za pecivo
- 1 žličica soda bikarbone
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 125 ml ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 250 ml kipuće vode
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade
- 200 ml tučenog slatkog vrhnja
Upute za pripremu ovog jednostavnog čokoladnog kolača:
1. Zagrijte pećnicu na 180C/160C Ventilator. Namastite i obložite dva kalupa.
2. Za kolač, stavite sve sastojke za kolač, osim kipuće vode, u veliku zdjelu za miješanje. Pomoću kuhače ili električne pjenjače tucite smjesu dok ne postane glatka i dobro sjedinjena.
3. Dodajte kipuću vodu u smjesu, malo po malo, dok ne postane glatka. (Smjesa za kolač će sada biti vrlo tekuća.)
4. Stavite smjesu za biskvit u kalup i pecite u pećnici 25-35 minuta ili dok vrh ne postane čvrst na dodir i dok ražanj umetnut u sredinu kolača ne izađe čist.
5. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi, još uvijek u kalupima, prije nego što ih zalijepite.
6.Za čokoladnu glazuru zagrijte čokoladu i vrhnje u loncu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Maknite tavu s vatre i miksajte smjesu dok ne postane glatka, sjajna i zgusnuta. Ostavite sa strane da se ohladi 1-2 sata, ili dok se ne zgusne dovoljno za premazivanje torte.
7.Da biste sastavili tortu, prijeđite nožem s okruglom oštricom po unutrašnjosti kalupa za torte kako biste olabavili kolače. Pažljivo izvadite kolače iz kalupa.
8. Premažite malo čokoladne glazure po vrhu jedne od čokoladnih torti, a zatim pažljivo prelijte drugu tortu.
9. Prebacite kolač na tanjur za posluživanje i prelijte tortu čokoladnom glazurom.