Najjednostavniji čokoladni kolač za sve ljubitelje čokolade
Čokoladni kolač idealan je za pripremu ukoliko se želite nečime zasladiti jer je jedan od jednostavnijih kolača za pripremu.
Sastojci potrebni za pripremu ovog jednostavnog čokoladnog kolača su:
225 g glatkog brašna
350 g šećera u prahu
85 g kakaa u prahu
jedna i pol žličica praška za pecivo
1 žličica soda bikarbone
2 jaja
250 ml mlijeka
125 ml ulja
2 žličice ekstrakta vanilije
250 ml kipuće vode
Sastojci za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade
200 ml tučenog slatkog vrhnja
Upute za pripremu ovog jednostavnog čokoladnog kolača:
1. Zagrijte pećnicu na 180C/160C Ventilator. Namastite i obložite dva kalupa.
2. Za kolač, stavite sve sastojke za kolač, osim kipuće vode, u veliku zdjelu za miješanje. Pomoću kuhače ili električne pjenjače tucite smjesu dok ne postane glatka i dobro sjedinjena.
3. Dodajte kipuću vodu u smjesu, malo po malo, dok ne postane glatka. (Smjesa za kolač će sada biti vrlo tekuća.)
4. Stavite smjesu za biskvit u kalup i pecite u pećnici 25-35 minuta ili dok vrh ne postane čvrst na dodir i dok ražanj umetnut u sredinu kolača ne izađe čist.
5. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi, još uvijek u kalupima, prije nego što ih zalijepite.
6.Za čokoladnu glazuru zagrijte čokoladu i vrhnje u loncu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Maknite tavu s vatre i miksajte smjesu dok ne postane glatka, sjajna i zgusnuta. Ostavite sa strane da se ohladi 1-2 sata, ili dok se ne zgusne dovoljno za premazivanje torte.
7.Da biste sastavili tortu, prijeđite nožem s okruglom oštricom po unutrašnjosti kalupa za torte kako biste olabavili kolače. Pažljivo izvadite kolače iz kalupa.
8. Premažite malo čokoladne glazure po vrhu jedne od čokoladnih torti, a zatim pažljivo prelijte drugu tortu.
9. Prebacite kolač na tanjur za posluživanje i prelijte tortu čokoladnom glazurom.
403 Forbidden