Recept i priprema /

Najjednostavnija čokoladna torta odlično se slaže uz čaj ili kavu

Image
Foto: Pixabay

Svladajte najjednostavniju čokoladnu tortu s prozračnim, laganim biskvitom i bogatim nadjevom. Najjednostavniju čokoladnu tortu poslužite uz čaj ili kavu.

13.8.2022.
13:54
Pixabay
VOYO logo

Kako ispeći najjednostavniju čokoladnu tortu? Pratite recept i pripremite najjednostavniju čokoladnu tortu.

Potrebni sastojci za najjednostavniju čokoladnu tortu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 200 g brašna
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • žličica praška za pecivo
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice mlijeka
  • 100 g mliječne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 400 g šećera u prahu
  • 5 žlica kakaa u prahu
  • 2 žlice mlijeka

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. U velikoj zdjeli umutite šećer, maslac, jaja, brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, mlijeko i prstohvat soli. Podijelite smjesu u pripremljene kalupe. Pecite 20 minuta. Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi.

Za kremu stavite 100 g nasjeckane mliječne čokolade u vatrostalnu zdjelu i otopite je u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 30 sekundi. Otopljenu čokoladu ostaviti da se ohladi 5 minuta. Vilicom izgnječite 200 g omekšalog maslaca i 400 g šećera u prahu, a zatim miksajte. Umiješajte 5 žlica kakaa u prahu s prstohvatom soli i ulijte otopljenu čokoladu i 2 žlice mlijeka. Ponovno miksajte dok ne postane glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stalku za torte ili velikom tanjuru, rasporedite zajedno s polovicom kreme od maslaca, a zatim rasporedite ostatak po vrhu.

Sada otopite 25 g mliječne čokolade i 25 g bijele čokolade i prelijte ih preko tamne čokolade prije nego što se stegne.

Lagano protresite pleh da se smjesa poravna, a zatim ostavite da se stegne na hladnom mjestu. Narežite najjednostavniju tortu i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo