Kako ispeći najjednostavniju čokoladnu tortu? Pratite recept i pripremite najjednostavniju čokoladnu tortu.
Potrebni sastojci za najjednostavniju čokoladnu tortu:
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 200 g brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- žličica praška za pecivo
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice mlijeka
- 100 g mliječne čokolade
- 200 g maslaca
- 400 g šećera u prahu
- 5 žlica kakaa u prahu
- 2 žlice mlijeka
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. U velikoj zdjeli umutite šećer, maslac, jaja, brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, mlijeko i prstohvat soli. Podijelite smjesu u pripremljene kalupe. Pecite 20 minuta. Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi.
Za kremu stavite 100 g nasjeckane mliječne čokolade u vatrostalnu zdjelu i otopite je u mikrovalnoj pećnici, miješajući svakih 30 sekundi. Otopljenu čokoladu ostaviti da se ohladi 5 minuta. Vilicom izgnječite 200 g omekšalog maslaca i 400 g šećera u prahu, a zatim miksajte. Umiješajte 5 žlica kakaa u prahu s prstohvatom soli i ulijte otopljenu čokoladu i 2 žlice mlijeka. Ponovno miksajte dok ne postane glatko.
Na stalku za torte ili velikom tanjuru, rasporedite zajedno s polovicom kreme od maslaca, a zatim rasporedite ostatak po vrhu.
Sada otopite 25 g mliječne čokolade i 25 g bijele čokolade i prelijte ih preko tamne čokolade prije nego što se stegne.
Lagano protresite pleh da se smjesa poravna, a zatim ostavite da se stegne na hladnom mjestu. Narežite najjednostavniju tortu i uživajte.