Najbolji rižoto od svinjetine je onaj koji prilagodite svom ukusu osobito što se tiče začina. Za dobar rižito važno je odabrati i dobru rižu. Pratite recept i napravite najbolji rižoto od svinjetine prilagođen osobnom ukusu.
Sastojci potrebni za pripremu najboljeg rižota od svinjetine su:
- 1,5 l pilećeg temeljca
- glavica luka, nasjeckana
- žlica maslinovog ulja
- 20 dkg gljiva, narezanih
- 2 šalice riže
- žličica majčine dušice
- 80 ml crnog vina
- 30 dkg svinjetine, narezane na komadiće
- 10 dkg parmezana
Upute za pripremu najboljeg rižota od svinjetine
:Zagrijte maslinovo ulje i dinastajte. Dodajte gljive u tavu s lukom i promiješajte. Dodajte timijan i sol. Nakon što gljive počnu omekšavati, nakon 3 do 4 minute umiješajte arborio rižu, a zatim i vino za kuhanje.
Počnite dodavati pileći temeljac u rižu: kada se vino uglavnom upije, dodajte otprilike ½ šalice juhe u rižu. Promiješajte smjesu za rižoto i kuhajte dok se juha ne upije. Dodajte još jednu žlicu juhe i ponovite postupak. Tijekom kuhanja rižota često miješajte.
Dodajte pečenu svinjetinu u tavu s rižom. Dodajte još ½ šalice juhe, promiješajte da se sve sjedini i nastavite postupno dodavati juhu u rižoto.
Provjerite rižoto: nakon što se sva ili većina tekućine upije, riža je mekana, rižoto je skoro gotov. Potrebno je oko 30 minuta postupnog dodavanja tekućine od kuhanja i redovitog miješanja.
I na kraju umiješajte sir da se rastopi i sjedini s rižotom sa svinjetinom.