Kuharica /

Najbolji rižoto od svinjetine - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Najbolji, kremasti rižoto od svinjetine možete napraviti samo uz nekoliko sastojaka i malo strpljenja. Rižoto od svinjetine bit će još bolji ako u njega stavite i malo gljiva.

9.3.2023.
14:42
Pixabay
VOYO logo

Najbolji rižoto od svinjetine je onaj koji prilagodite svom ukusu osobito što se tiče začina. Za dobar rižito važno je odabrati i dobru rižu. Pratite recept i napravite najbolji rižoto od svinjetine prilagođen osobnom ukusu.

Sastojci potrebni za pripremu najboljeg rižota od svinjetine su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • glavica luka, nasjeckana
  • žlica maslinovog ulja
  • 20 dkg gljiva, narezanih
  • 2 šalice riže
  • žličica majčine dušice
  • 80 ml crnog vina
  • 30 dkg svinjetine, narezane na komadiće
  • 10 dkg parmezana

Upute za pripremu najboljeg rižota od svinjetine

:Zagrijte maslinovo ulje i dinastajte. Dodajte gljive u tavu s lukom i promiješajte. Dodajte timijan i sol. Nakon što gljive počnu omekšavati, nakon 3 do 4 minute umiješajte arborio rižu, a zatim i vino za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počnite dodavati pileći temeljac u rižu: kada se vino uglavnom upije, dodajte otprilike ½ šalice juhe u rižu. Promiješajte smjesu za rižoto i kuhajte dok se juha ne upije. Dodajte još jednu žlicu juhe i ponovite postupak. Tijekom kuhanja rižota često miješajte.

Dodajte pečenu svinjetinu u tavu s rižom. Dodajte još ½ šalice juhe, promiješajte da se sve sjedini i nastavite postupno dodavati juhu u rižoto.

Provjerite rižoto: nakon što se sva ili većina tekućine upije, riža je mekana, rižoto je skoro gotov. Potrebno je oko 30 minuta postupnog dodavanja tekućine od kuhanja i redovitog miješanja.

I na kraju umiješajte sir da se rastopi i sjedini s rižotom sa svinjetinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo