Morski plodovi /

Najbolji rižoto od kozica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Rižoto od kozica je jelo koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Ovo je najbolji rižoto od kozica koji pruža ukusan spoj meke i sočne teksture kozica, uz zasitnu aromu riže i mnoštvo drugih okusa.

5.4.2023.
12:03
Pixabay
VOYO logo

Ovaj rižoto od kozica je savršen obrok za sve ljubitelje morskih plodova i raskošnih okusa. Poslužite ga uz svježe povrće ili salatu po izboru.

Ovo su sastojci za najbolji rižot od kozica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g riže
  • 300 g kozica
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 čaše bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 l juhe od ribe
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar po ukusu
  • svježe nasjeckani peršin

Kako se priprema najbolji rižoto od kozica?

U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte rižu i kuhajte uz stalno miješanje dok ne postane staklasta, oko 2-3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte bijelo vino i kuhajte dok tekućina ne ispari. Ulijte juhu od ribe u manjim količinama, uz stalno miješanje i čekajte dok se svaka količina ne upije prije dodavanja sljedeće.

Nakon što ste dodali svu juhu, dodajte kozice i kuhajte još oko 5 minuta, dok ne postanu mekane i kuhane. Na kraju, umiješajte maslac, posolite i popaprite po ukusu te pospite nasjeckanim peršinom.

Uživajte u najboljem rižotu od kozica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo