Hladetina je poznata po tome da se radi od svinjskih nogica, jezika, kože, hrstavice. Važan je pravilan odabir mesa kako bi hladetina i uspjela. Donosimo najbolji recept za najbolju domaću hladetinu kao iz bakine kuharice.
Sastojci za domaću hladetinu:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Recept za domaću hladetinu:
Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.