Recept i priprema /

Koje je najbolje meso za hladetinu? Koliko se kuha meso u hladetini?

Image
Foto: Pixabay

Nije svejedno koje meso se koristiti za pripremu hladetine. Saznajte koje je najbolje meso za hladetinu.

10.5.2023.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Hladetina je jelo koje mnoge vraća u djetinjstvo. Nekada se često priprema, ali niti danas nije otišlo u zaborav. Osnovni sastojak svake hladetine je meso. Koje je najbolje meso za hladetinu?

Za pripremu hladetine potrebno je meso koje sadrži kolagen kako bi se tijekom kuhanja pretvorio u želatinu. I na kraju kako bi se postigao cilj - hladetina. Meso koje je najbolje za hladetinu su svinjske nogice, jezik, koža, uha ili hrskavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete kombinirati različite dijelove u jednom receptu. Primjerice, ako imate samo svinjske nogice skuhajte hladetinu samo od svinjskih nogica. Uz meso među osnovnim sastojcima je i povrće i začini. Od povrća pojedini recepti sadrže mrkvu, peršin, celer.

Sastojci potrebni za hladetinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice ili kože
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 lista lovora
  • nekoliko zrna papra
  • sol
  • žlica octa
  • voda

Upute za pripremu hladetine:

Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu, odnosno dijelove koje koristite. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.

Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Možete procijediti tekućini, a i ne trebate.

Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo