Prženi patlidžan. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva celzijusa. Patlidžan narežite na komade od 3 cm ili ga narežite na dugačke štapiće ili okrugle ploške.
U velikoj zdjeli pomiješajte s maslinovim uljem, soli i svježom mljevenom paprikom (patlidžan u trenu upije ulje, pa promiješajte čim ga dodate!). Patlidžan izlijte na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i rasporedite ga u ravnomjerni sloj.
Pecite 30 do 35 minuta, dok ne porumeni i postane jako mekan, otprilike 25 minuta. Izvadite iz pećnice i nježno prelijte s češnjakom i začinskim biljem, pazeći da rasporedite sve komadiće češnjaka koji se spoje. Patlidžan će biti vrlo nježan pa s njim postupajte nježno. Poslužite kao prilog uz odojak.
Prokulice. Ovo zdravo povrće najbolji je prilog uz odojak, ali i uz ostala jela i vrlo lako se pripremi. Očišćene prokulice stavite u kipuću vodu i i kuhajte oko 15 minuta. Na drugoj tavi otopite maslac i na njega dodajte krušne mrvice. Skuhane prokulice dodajte na tavu i začinite začinima po želji (sol, papar, paprika, vegeta, češnjak u granulama). Kuhajte otprilike 5 minuta i nakon toga prokulice su spremne za posluživanje kao najbolji prilog uz odojak.