Ideje za prilog /

Najbolji prilog uz odojak za savršeni obrok

Image

Pitate se koji je najbolji prilog uz odojak i kako ga pripremiti? Donosimo recept za najbolji prilog uz odojak.

19.9.2021.
9:40
VOYO logo

Prženi patlidžan. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva celzijusa. Patlidžan narežite na komade od 3 cm ili ga narežite na dugačke štapiće ili okrugle ploške.

U velikoj zdjeli pomiješajte s maslinovim uljem, soli i svježom mljevenom paprikom (patlidžan u trenu upije ulje, pa promiješajte čim ga dodate!). Patlidžan izlijte na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i rasporedite ga u ravnomjerni sloj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite 30 do 35 minuta, dok ne porumeni i postane jako mekan, otprilike 25 minuta. Izvadite iz pećnice i nježno prelijte s češnjakom i začinskim biljem, pazeći da rasporedite sve komadiće češnjaka koji se spoje. Patlidžan će biti vrlo nježan pa s njim postupajte nježno. Poslužite kao prilog uz odojak.

Prokulice. Ovo zdravo povrće najbolji je prilog uz odojak, ali i uz ostala jela i vrlo lako se pripremi. Očišćene prokulice stavite u kipuću vodu i i kuhajte oko 15 minuta. Na drugoj tavi otopite maslac i na njega dodajte krušne mrvice. Skuhane prokulice dodajte na tavu i začinite začinima po želji (sol, papar, paprika, vegeta, češnjak u granulama). Kuhajte otprilike 5 minuta i nakon toga prokulice su spremne za posluživanje kao najbolji prilog uz odojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo