Recept i priprema /

Koji je najbolji kupus za kiseljenje? Kako kiseliti kupus?

Image
Foto: Pixabay

Želite ukiseliti kupus, no niste sigurni koji je najbolji način za to? Saznajte koji je najbolji kupus za kiseljenje i kako kiseliti kupus?

1.9.2022.
12:32
Pixabay
VOYO logo

Najbolji kupus se kiseli kako bi ga mogli spremiti za zimu, i da ga imamo pri ruci cijele godine. Kiseljenje sprečava propadanje najboljeg kupusa tako da može stajati poprilično duže vrijeme spreman za konzumaciju.

Sastojci za kiseljenje najboljeg kupusa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ srednje glavice kupusa
  • 1 ¼ šalice vode
  • 1 ¼ šalice jabučnog octa
  • 1 ½ žličice soli
  • 2 žličice šećera
  • prstohvat crvene paprike
  • 2 režnja češnjaka, narezana na ploške
  • 2 žličice sjemenki korijandera
  • 12 zrna crnog papra

Priprema najboljeg kupusa za kiseljenje:

Narežite najbolji kupus na tanke ploške. Stavite vodu u lonac i zakuhajte na jakoj vatri. Maknite posudu s vatre i dodajte ocat, sol i šećer. Dodajte prstohvat pahuljica crvene paprike, ako koristite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narendani najbolji kupus stavite u zdjelu pa ga prelijte vrućom salamurom. Podijelite kupus u salamuri u 2 staklenke (od 1 litre), ravnomjerno rasporedite ploške češnjaka, sjemenke korijandera i zrna papra.

Stavite poklopce na staklenke i ostavite na hladnom i tamnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo