Ljubitelji kolača sigurno će im se svidjeti ovaj recept najboljeg kolača od šumskog voća. Čak i sami početnici u kuhinji mogu bez ikakvih problema napraviti ovaj kolač da im uspije.
Sastojci za najbolji kolač od šumskog voća:
- 20 dkg digestive keksa
- 10 dkg maslaca
- 3 jaja
- 20 dkg šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- vanilin šećer
- 25 dkg ricotta sira
- 25 dkg mascarpone sira
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 15 dkg šumskog voća
Najbolji kolač od šumskog voća priprema:
Kekse zdrobite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite na dno kalupa za tortu.
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i vanilin šećer, te ricottu i mascarpone. Dobro izmiješajte. Na kraju dodati šlag i opet umutiti.
Izlijte smjesu na podlogu od keksa. Pecite sat vremena na 180°C. Za to vrijeme u loncu skuhajte lagani sirup tako što ćete bobičasto voće zagrijati s dvije-tri žlice šećera. Nakon što je kolač napravljen, prelijte površinu sirupom od bobičastog voća.