Riblji sprecijaliteti /

Najbolja riblja juha za ukusan i zasitan ručak

Image
Foto: Pixabay

Za najbolju riblju juhu brancin, bakalar ili iverak bit će odličan izbor. Ako vam nije dostupna svježa riba, za riblju juhu možete koristiti i smrznutu ribu.

15.9.2022.
13:03
Pixabay
VOYO logo

Najbolju riblju juhu dobit će te kombinacijom ukusne ribe, začina i svježeg začinskog bilja.

Sastojci potrebni za pripremu najbolje riblje juhe su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žličica korijandera
  • žličica kumina
  • pola žličice ljuskica crvene paprike
  • pola žličice kurkume
  • pola žličice mljevene paprike
  • 1 kg ribljih fileta (brancin)
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • glavica crvenog luka nasjeckana
  • crvena paprika, nasjeckana
  • 2 komada celera, nasjeckana
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • konzerva sjeckane rajčice
  • ½ šalice bijelog vina
  • 4 šalice temeljca od povrća ili pilećeg temeljca
  • nasjeckani svježi peršin
  • 3 nasjeckana luka
  • sok od jednog limuna

Upute za pripremu najbolje riblje juhe:

U zdjeli pomiješajte sve začine zajedno. Začinite ribu sa soli, paprom i 2 do 3 žličice mješavine začina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom loncu zagrijte 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, papriku, celer i češnjak. Kuhajte uz redovito miješanje 5 minuta ili dok povrće ne omekša. Začinite dobrim prstohvatom soli i crnim paprom. Dodajte ostatak mješavine začina.

Dodajte rajčice, bijelo vino i temeljac po želji. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru na srednje nisku. Lonac napola poklopite i ostavite da lagano kuha 20 minuta.

Dodajte ribu i kuhajte oko 4 do 5 minuta ili dok se riba ne skuha. Umiješajte peršin i sok od limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo