Kajgana je jeftina i jednostavna za napraviti, a iako većina tradicionalnih recepata za kajganu zahtijeva maslac, mlijeko i sir, ovaj recept za najbolju kajganu priprema se bez mliječnih proizvoda. Tajna najbolje kajgane je pravilna postavka topline te pravilno miješanje.
Sastojci potrebni da se pripremi najbolja kajgana su:
- 8 velikih jaja
- 50 ml bademovog mlijeka
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Kako biste pripremili najbolju kajganu, najprije u zdjeli srednje veličine umutite jaja dok ne dobiju blijedo žutu boju. Dodajte sojino mlijeko bez mliječnih proizvoda i sol po ukusu te tucite dok se kajgana dobro ne sjedini. Nakon toga zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri, vrteći tavu da ravnomjerno obložite dno tave.
Dodajte jaja i pecite, miješajući dok se jaja ne stvrdnu. Tajna pripreme najbolje kajgane je da ju izvadite čim se jaja malo stvrdnu, jer se jaja peku još neko vrijeme čak i kada se maknu s plina. Nakon toga, najbolja kajgana je gotova. Posolite i popaprite kajganu po ukusu i poslužite.