Ovaj jednostavan i brz recept za dizano tijesto spreman je za manje od 30 minuta. Ovo dizano tijesto savršeno je za pizzu, peciva s cimetom, pa čak i kruh ili kiflice. Sastojci potrebni da se pripremi najbolje dizano tijesto su:
- 1 žlica aktivnog suhog kvasca
- 150 ml tople vode
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 300 grama brašna
Kako biste pripremili najbolje dizano tijesto najprije pomiješajte toplu vodu, kvasac, ulje i šećer. Pustite da odstoji oko 5 minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte sol u brašno u velikoj zdjeli. Nakon što se kvasac dignuo, smjesu s kvascem dodajte u brašno. Mijesite smjesu dok se ne formira tijesto, a zatim nastavite mijesiti dodatnih 5-6 minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko. Pokrijte i ostavite tijesto da se diže oko 10 minuta. Ovaj recept za najbolje dizano tijesto je gotov te sada možete nastaviti sa izradom svog recepta.