Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Recept kako se priprema najbolje dizano tijesto

Dizano tijesto koristi se za brojne recepte, no mnogima je izazov pripremiti dizano tijesto kod kuće. Donosimo ukusan recept za najbolje dizano tijesto koje ćete probati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj jednostavan i brz recept za dizano tijesto spreman je za manje od 30 minuta. Ovo dizano tijesto savršeno je za pizzu, peciva s cimetom, pa čak i kruh ili kiflice. Sastojci potrebni da se pripremi najbolje dizano tijesto su:

1 žlica aktivnog suhog kvasca

150 ml tople vode

1 žlica šećera

1 žličica soli

2 žlice maslinovog ulja

300 grama brašna

Kako biste pripremili najbolje dizano tijesto najprije pomiješajte toplu vodu, kvasac, ulje i šećer. Pustite da odstoji oko 5 minuta dok se ne zapjeni. Umiješajte sol u brašno u velikoj zdjeli. Nakon što se kvasac dignuo, smjesu s kvascem dodajte u brašno. Mijesite smjesu dok se ne formira tijesto, a zatim nastavite mijesiti dodatnih 5-6 minuta dok tijesto ne postane elastično i glatko. Pokrijte i ostavite tijesto da se diže oko 10 minuta. Ovaj recept za najbolje dizano tijesto je gotov te sada možete nastaviti sa izradom svog recepta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike