Osnova coleslaw salate je nasjeckano povrće ,tako da je salata sama po sebi bogata vitaminima i vlaknima i dobra je za vas. Problem je u preljevu. Većina tradicionalnog kremastog preljeva od coleslaw salate napravljena je od sastojaka s visokim udjelom masti poput majoneze i dodatka šećera
Sastojci za najbolju coleslaw salatu:
- 1 kupus
- 3 srednje mrkve, oguljene i nasjeckane
- 100g svježeg lišća peršina, grubo nasjeckanog
- 200 grama majoneze
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice senfa
- 1 žličica sjemenki celera
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 2 žličice šećera ili meda
Priprema najbolje coleslaw salate:
Kupus narežite na četvrtine kroz jezgru, a zatim izrežite jezgru. Svaku četvrtinu poprečno prepolovite i sitno narežite. Stavite nasjeckani kupus u vrlo veliku zdjelu.
Dodajte nasjeckanu mrkvu i peršin u kupus i promiješajte. U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, ocat, senf, sjemenke celera, sol i papar. Probajte kiselost i začine, a zatim prilagodite po želji. Ako vam je preljev previše opor i preferirate slađu najbolju coleslaw salatu, umiješajte šećer po želji.
Kupus i mrkvu prelijte s dvije trećine preljeva pa dobro promiješajte. Ako vam se čini da je najbolje coleslaw salata suha, dodajte još malo preljeva. Pojedite odmah ili ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena da se okusi pomiješaju i kupus omekša.