Nadjeveni uskršnji vijenac pripremite za Uskrs i iznenadite svoje najmilije. Saznajte kako se priprema nadjeveni uskršnji vijenac koji će obogatiti vaš blagdanski stol
Potrebni sastojci za nadjeveni uskršnji vijenac su:
- 500 g brašna
- 1 pakiranje suhog kvasca
- 1 prstohvat soli
- 120 g šećera
- 250 ml mlakog mlijeka
- 100 g mekog maslaca
- brašno
- mlijeko
- šećer i listići badema za posipanje
- Nadjev:
- 100 g suhih višanja (ili brusnica)
- 2 žlice crvenog džema
- 50 g marcipana
Nadjeveni uskršnji vijenac priprema:
Pomiješajte brašno, suhi kvasac i sol u zdjeli i napravite utor. Dodajte šećer, mlijeko i maslac pa zamijesite glatko tijesto od kvasca.
Pokriti i ostaviti da se diže cca. 45 minuta na toplom mjestu dok se smjesa znatno ne poveća. Izrežite papir za pečenje u obliku kruga promjera otprilike 25 cm.
Višnje narežite na male kockice. Tijesto od kvasca tanko razvaljajte u pravokutnik na pobrašnjenoj radnoj površini i premažite džemom. Po vrhu rasporedite višnje i preko njih naribajte marcipan.
Sve zarolajte i oblikujte u vijenac i stavite u okruglu posudu za pečenje s papirom za pečenje. Vijenac škarama prerežite po površini, premažite mlijekom i pospite šećerom i listićima badema.
Nadjeveni uskršnji vijenac pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Nakon što se ispeče nadjeveni uskršnji vijenac ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja spreman je za posluživanje.