Jela za Uskrs /

Nadjeveni uskršnji vijenac neka upotpuni vaš uskršnji stol

Image

Kako ispeći savršen nadjeveni uskršnji vijenac? Donosimo najbolji recept za nadjeveni uskršnji vijenac.

30.9.2021.
9:55
VOYO logo

Nadjeveni uskršnji vijenac pripremite za Uskrs i iznenadite svoje najmilije. Saznajte kako se priprema nadjeveni uskršnji vijenac koji će obogatiti vaš blagdanski stol

Potrebni sastojci za nadjeveni uskršnji vijenac su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g brašna
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 100 g mekog maslaca
  • brašno
  • mlijeko
  • šećer i listići badema za posipanje
  • Nadjev:
  • 100 g suhih višanja (ili brusnica)
  • 2 žlice crvenog džema
  • 50 g marcipana

Nadjeveni uskršnji vijenac priprema:

Pomiješajte brašno, suhi kvasac i sol u zdjeli i napravite utor. Dodajte šećer, mlijeko i maslac pa zamijesite glatko tijesto od kvasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokriti i ostaviti da se diže cca. 45 minuta na toplom mjestu dok se smjesa znatno ne poveća. Izrežite papir za pečenje u obliku kruga promjera otprilike 25 cm.

Višnje narežite na male kockice. Tijesto od kvasca tanko razvaljajte u pravokutnik na pobrašnjenoj radnoj površini i premažite džemom. Po vrhu rasporedite višnje i preko njih naribajte marcipan.

Sve zarolajte i oblikujte u vijenac i stavite u okruglu posudu za pečenje s papirom za pečenje. Vijenac škarama prerežite po površini, premažite mlijekom i pospite šećerom i listićima badema.

Nadjeveni uskršnji vijenac pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se ispeče nadjeveni uskršnji vijenac ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja spreman je za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo