Glavno jelo /

Pureća prsa na nešto drugačiji način - nadjeveni pureći svici

Image

Kako izgledaju najbolji nadjeveni pureći svici? Donosimo popularan američki način za kuhanje nadjevenih purećih svitaka.

21.9.2021.
9:51
VOYO logo

Pripremite pureća prsa na nešto drugačiji način, pripremite jelo - nadjeveni pureći svici.

Potrebni sastojci za jelo nadjeveni pureći svici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pureća prsa
  • dimljena slanina
  • luk
  • parmezan
  • gljive
  • češnjak
  • dimljena paprika.

Nadjeveni pureći svici priprema:

Prije pečenja potrebno je pripremiti meso. Za to će vam trebati čekić za meso. Potrebno je narezati pileća prsa i kako meso ne bi bilo predebelo za rolanje potrebno ga je smekšati i stanjiti čekićem za meso. Bitno je da na mesu ne nastanu rupe jer će biti teško za nadjenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu nadjeva potrebno je jednostavno sve sastojke pomiješati u jednoj posudi. Dakle pomiješate na sitne komadiće narezanu dimljenu slaninu, gljive, luk, češnjak, dimljenu papriku i parmezan. Ovi sastojci nadjevu će dati dimljeno sočni okus kojem nitko ne može odoljeti.

Nakon što ste pripremili meso i nadjev vrijeme je za rolanje. Prije svega meso je potrebno posoliti i popapriti. Zatim poslažete komade mesa tako da nadjev možete staviti na sredinu i zarolati. Za pojačanje okusa uz meso možete staviti komade dimljenje slanine. Nakon što meso zarolate učvrstite ga kuhinjskim koncem i na vrh rolade postavite komadiće maslaca. Pureći svitak postavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslinovim uljem. Zatim nadjeveni pureći svitak stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i pecite 15 minuta. Nakon toga narežite puretinu u svitke i servirajte na tanjur. Vaši nadjeveni pureći svici su spremni za jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo