Pripremite pureća prsa na nešto drugačiji način, pripremite jelo - nadjeveni pureći svici.
Potrebni sastojci za jelo nadjeveni pureći svici su:
- pureća prsa
- dimljena slanina
- luk
- parmezan
- gljive
- češnjak
- dimljena paprika.
Nadjeveni pureći svici priprema:
Prije pečenja potrebno je pripremiti meso. Za to će vam trebati čekić za meso. Potrebno je narezati pileća prsa i kako meso ne bi bilo predebelo za rolanje potrebno ga je smekšati i stanjiti čekićem za meso. Bitno je da na mesu ne nastanu rupe jer će biti teško za nadjenuti.
Za pripremu nadjeva potrebno je jednostavno sve sastojke pomiješati u jednoj posudi. Dakle pomiješate na sitne komadiće narezanu dimljenu slaninu, gljive, luk, češnjak, dimljenu papriku i parmezan. Ovi sastojci nadjevu će dati dimljeno sočni okus kojem nitko ne može odoljeti.
Nakon što ste pripremili meso i nadjev vrijeme je za rolanje. Prije svega meso je potrebno posoliti i popapriti. Zatim poslažete komade mesa tako da nadjev možete staviti na sredinu i zarolati. Za pojačanje okusa uz meso možete staviti komade dimljenje slanine. Nakon što meso zarolate učvrstite ga kuhinjskim koncem i na vrh rolade postavite komadiće maslaca. Pureći svitak postavite u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslinovim uljem. Zatim nadjeveni pureći svitak stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i pecite 15 minuta. Nakon toga narežite puretinu u svitke i servirajte na tanjur. Vaši nadjeveni pureći svici su spremni za jesti.