Uživajte u nadjevu za puricu svaki put kada pripremate puricu. Donosimo recept za nadjev za puricu koji je vrlo jednostavan, a zahtijeva samo nekoliko sastojaka: kruh, maslac, pileću juhu, jaja i začine.
Sastojci za nadjev za puricu:
- 15 šalica suhih kockica kruha
- šalica nasjeckanog celera
- šalica luka narezanog na kockice
- 1 1/2 šalice maslaca
- sol
- papar
- 3 dcl pilećeg temeljca
- 2 velika jaja
Priprema nadjeva za puricu:
U tavi dinstajte luk i celer na maslacu 10-ak minuta, odnosno dok luk i celer ne omekšaju.
Stavite kocke kruha u veliku zdjelu. Kockice kruha prelijte mješavinom maslaca, luka i celera i promiješajte. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte.
Sve zajedno stavite u lim za pečenje i pecit na 160 stupnjeva Celzijusa oko pola sata. Nadjev za puricu je gotov i možete ga poslužiti zajedno s puricom uz salatu prema želji.