Jela s lignjama /

Kako pripremiti nadjev za punjene lignje?

Image
Foto: Pixabay

Nadjev za punjene lignje može se pripremiti na nekoliko načina. Donosimo recept kako pripremiti nadjev za punjene lignje na talijanski način.

9.9.2022.
11:36
Pixabay
VOYO logo

Talijanski recept za punjene lignje je klasično talijansko jelo, poznato u cijelom svijetu kao punjene lignje na talijanski način. Oni su vrlo ukusan recept za nadjev za punjene lignje, savršeni za svaku priliku i svako godišnje doba.

Sastojci za nadjev za punjene lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg lignji
  • 2 zelena luka, sitno nasjeckana
  • 8 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 45 dkg plodova mora
  • žlica soka od limuna
  • pola šalice maslaca
  • 20 dkg krem ​​sira, izrezanog na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 3 šalice mlijeka
  • 200 g svježe ribanog parmezana
  • prstohvat papra
  • 60 g svježe ribanog sira

Priprema nadjeva za punjene lignje:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. Isperite lignje i osušite ih. U velikoj zdjeli pomiješajte luk, 6 češnjeva češnjaka, škampe, meso rakova i limunov sok. U svaki krak lignje žlicom ubacite malo ove smjese i krajeve 'zašijte' čačkalicom. Rasporedite u jednom sloju na dno posude za pečenje. Stavite na stranu. Nadjev za punjene lignje ste već pripremili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u loncu na srednjoj vatri. Umiješajte krem ​​sir i 2 češnja češnjaka. Kuhajte i miješajte dok se krem ​​sir ne otopi. Postupno umiješajte mlijeko. Kuhajte dok se ne zagrije, a zatim maknite s vatre i umiješajte parmezan i papar. Prelijte sve cjevčice lignji u posudi za pečenje. Na vrh svake pospite oko 2 žlice sira.

Pecite nepokriveno dok sir ne porumeni, a umak postane pjenušav. Punjene lignje su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo