Kuharica /

Nadjev za kuhana jaja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kuhana jaja su ukusna i praktična namirnica koja se može koristiti u mnogim jelima, kao što su salate, sendviči ili kao samostalni obrok.

8.4.2023.
15:11
Pixabay
VOYO logo

Dodavanje nadjeva kuhanim jajima je odličan način za dodatni okus i hranjive sastojke. Donosimo recept za izradu ukusnog i jednostavnog nadjeva za kuhana jaja.

Za pripremu nadjeva, trebat će vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 kuhana jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica svježeg limunovog soka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog crvenog luka
  • sol i papar po ukusu

Kako se priprema nadjev za kuhana jaja?

Kuhajte jaja 10-12 minuta, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite po pola. Zatim, izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu. Dodajte majonezu, kiselo vrhnje, senf, limunov sok, peršin i luk u zdjelu sa žumanjcima. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo svježeg peršina ili papra. Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.

U ovom receptu, veličina jaja treba biti oko 60-70 grama, a veličina polovice jajeta je oko 30-35 grama. Ova količina sastojaka će biti dovoljna za 8 punjenih jaja.

Ovaj nadjev za kuhana jaja je jednostavan, ali pun okusa i hranjivih sastojaka. Ovo jelo je savršeno za različite prigode, kao što su domjenci, piknici ili brzi obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo