Dodavanje nadjeva kuhanim jajima je odličan način za dodatni okus i hranjive sastojke. Donosimo recept za izradu ukusnog i jednostavnog nadjeva za kuhana jaja.
Za pripremu nadjeva, trebat će vam:
- 4 kuhana jaja
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica senfa
- 1 žličica svježeg limunovog soka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog crvenog luka
- sol i papar po ukusu
Kako se priprema nadjev za kuhana jaja?
Kuhajte jaja 10-12 minuta, ohladite ih u hladnoj vodi, ogulite i prerežite po pola. Zatim, izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu. Dodajte majonezu, kiselo vrhnje, senf, limunov sok, peršin i luk u zdjelu sa žumanjcima. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Začinite solju i paprom po ukusu.
Napunite polovice jaja smjesom koju ste pripremili. Za ukras možete koristiti malo svježeg peršina ili papra. Stavite punjena jaja u hladnjak na najmanje sat vremena prije posluživanja.
U ovom receptu, veličina jaja treba biti oko 60-70 grama, a veličina polovice jajeta je oko 30-35 grama. Ova količina sastojaka će biti dovoljna za 8 punjenih jaja.
Ovaj nadjev za kuhana jaja je jednostavan, ali pun okusa i hranjivih sastojaka. Ovo jelo je savršeno za različite prigode, kao što su domjenci, piknici ili brzi obrok.